AudioQuest DragonFly review: high-end audio uit je telefoon

Op zoek naar betere muziek op via je smartphone? De AudioQuest DragonFly is een handig apparaatje dat dat mogelijk maakt. In deze videoreview bespreken we de externe DAC en kijken we of hij de moeite waard is.

Een van de apparaten die de smartphone bijna volledig heeft vervangen is de mp3-speler. Hoewel ‘normale’ mp3-spelers nog steeds gemaakt worden, is er nog maar een erg kleine doelgroep die die apparaatjes koopt: de die hard audiofielen. Met de komst van zuinige en compacte externe digital analog converters zoals de AudioQuest DragonFly hoeft dat ook niet. Deze usb-stick vormige apparaatjes omzeilen de vrij slechte kwaliteit DAC van je telefoon of computer en vervangen die door een hoogwaardige externe DAC. Zo kunnen audiofielen ook zonder mp3-speler aan hun trekken komen of kun je als ‘normale’ gebruiker relatief eenvoudig en goedkoop je audio-ervaring flink verbeteren.

AudioQuest DragonFly

De AudioQuest DragonFly is een van de populaire producten in deze klasse. Het apparaatje is zo groot als een usb-stick, voelt stevig aan en wordt gekenmerkt door een libellevormig lampje. Aan de voorkant zit een normale usb-aansluiting; achterop zit de 3,5-millimeterjack. Daartussen wordt je muziek op een nette wijze van digitaal naar analoog geconverteerd. Om de DragonFly te gebruiken in combinatie met je smartphone moet je wel een usb on the go-adapter kopen; die wordt niet meegeleverd. Die kun je bij AudioQuest zelf kopen in de vorm van de DragonTail, of je kunt bij een van de bekende Chinese webshops voor een paar euro een micro-usb, usb-c of lightning adapter aanschaffen. Als je dat hebt gedaan plug je de AudioQuest DragonFly simpelweg in en ben je klaar om te gaan.

We hebben de AudioQuest DragonFly getest in combinatie met de AudioQuest NightOwl-headset, waarvan binnenkort een review zal volgen. Voor meer high-end headset reviews kun je onder andere terecht in onze dubbelreview van de Bose QC35 en de Sony MDR-1000X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

gerecyclede materialen Apple iPhone X

Plottwist: gelekte versie iOS 11 wijst op terugkeer van de iPod lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters