Dit zijn de vijf beste cameratelefoons van het moment

Smartphonecamera’s worden steeds beter en dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws. Maar wat is dan de smartphone met de beste camera? In deze top 5 video van de beste cameratelefoons vertellen we het je.

Megapixels zeggen weinig

Als een ding de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden, is dat megapixels weinig zeggen in een smartphone. Veel van de smartphones in deze top 5 lijst hebben bijvoorbeeld een 12-megapixelcamera, terwijl de gemiddelde budgetsmartphone al een 13-megapixelcamera heeft. Wie zich dus puur door het aantal pixels laat leiden komt bedrogen uit.

Maar welke factoren zijn dan wel belangrijk? Dat zijn onder andere de kwaliteit van de lens, het formaat van de sensor, het diafragma en de aanwezigheid van optische beeldstabilisatie. Maar ook software is van levensbelang. Dat wordt goed geïllustreerd door de Google Pixel (XL), die geen optische beeldstabilisatie heeft en ook geen bijzonder groot diafragma. Slimme software zorgt ervoor dat hij toch foto’s maakt als de beste; ook in het donker.

Dubbele camera’s

Een andere belangrijke ontwikkeling de afgelopen jaren is de opkomst van de dubbele camera. Drie van de vijf smartphones in deze lijst zijn voorzien van twee cameralenzen op de achterkant. Hoe die twee lenzen ingezet worden loopt trouwens nogal uiteen. Huawei gebruikt een tweede zwart-wit-sensor om de fotokwaliteit op te krikken. Apple voegt een telelens toe, terwijl LG juist een groothoeklens naast de reguliere camera zet.

Enfin, er zijn dus nogal wat variabelen in de verschillende mogelijkheden met je cameratelefoon. In deze video bespreken we niet alleen wat de beste cameratelefoons zijn, maar ook welke slimme extra functies ze bieden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters