Dit zijn de vijf beste cameratelefoons van het moment

Smartphonecamera’s worden steeds beter en dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws. Maar wat is dan de smartphone met de beste camera? In deze top 5 video van de beste cameratelefoons vertellen we het je.

Megapixels zeggen weinig

Als een ding de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden, is dat megapixels weinig zeggen in een smartphone. Veel van de smartphones in deze top 5 lijst hebben bijvoorbeeld een 12-megapixelcamera, terwijl de gemiddelde budgetsmartphone al een 13-megapixelcamera heeft. Wie zich dus puur door het aantal pixels laat leiden komt bedrogen uit.

Maar welke factoren zijn dan wel belangrijk? Dat zijn onder andere de kwaliteit van de lens, het formaat van de sensor, het diafragma en de aanwezigheid van optische beeldstabilisatie. Maar ook software is van levensbelang. Dat wordt goed geïllustreerd door de Google Pixel (XL), die geen optische beeldstabilisatie heeft en ook geen bijzonder groot diafragma. Slimme software zorgt ervoor dat hij toch foto’s maakt als de beste; ook in het donker.

Dubbele camera’s

Een andere belangrijke ontwikkeling de afgelopen jaren is de opkomst van de dubbele camera. Drie van de vijf smartphones in deze lijst zijn voorzien van twee cameralenzen op de achterkant. Hoe die twee lenzen ingezet worden loopt trouwens nogal uiteen. Huawei gebruikt een tweede zwart-wit-sensor om de fotokwaliteit op te krikken. Apple voegt een telelens toe, terwijl LG juist een groothoeklens naast de reguliere camera zet.

Enfin, er zijn dus nogal wat variabelen in de verschillende mogelijkheden met je cameratelefoon. In deze video bespreken we niet alleen wat de beste cameratelefoons zijn, maar ook welke slimme extra functies ze bieden.

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters