Dit zijn de beste Huawei-smartphones van het moment

Huawei is de nummer 3 smartphonefabrikant van Nederland en dat is niet voor niks. Over de gehele range biedt Huawei interessante toestellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding aan. De goedkoopste voor ongeveer €100; het duurste reguliere model voor €799. Maar wat zijn eigenlijk de beste Huawei-smartphones? In deze video bespreken we ze.

Prijs is belangrijk

Om tot de lijst te komen hebben we niet alleen naar de pure kwaliteit van de toestellen gekeken, maar ook naar de prijs. Anders zou het een eenvoudig lijstje van Huawei’s aanbod met aflopende prijs worden. Dat betekent meteen dat sommige in principe prima toestellen – zoals bijvoorbeeld de Huawei Mate 9 – buiten de lijst vallen. De kleinere P10 heeft immers een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Het betekent ook dat je niet te zwaar moet tillen aan de volgorde van de lijst. De Huawei P10 en Huawei P10 Lite zijn beiden uitstekende smartphones voor een nette prijs. Maar de ‘gewone’ P10 is wel bijna twee keer zo duur. Of de extra functionaliteit dat geld waard is moet je toch echt zelf beslissen.

Prima keuzes

In ieder geval is elk toestel dat in deze lijst staat een prima keuze. En vanwege de grote diversiteit in de lineup van Huawei is er voor ieder wat wils. We beginnen bij de €180 kostende P8 Lite 2017 en gaan door tot de peperdure Mate 10 Pro.

Hoe duurder de toestellen worden, hoe beter de meeste zaken op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooier scherm, een betere camera of een snellere processor. Maar in de basis zijn er niet eens zulke grote verschillen. Alle smartphones draaien op de Emotion UI en doen alles wat je van een moderne telefoon mag verwachten. Benieuwd of een duur toestel dan wel de moeite waard is? Bekijk ook eens onze vijf redenen om (niet) voor de Huawei Mate 10 Pro te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters