Dit zijn de vijf beste Samsung-smartphones van het moment

Samsung heeft een uitgebreid aanbod aan smartphones. Voor ongeveer €100 koop je al een Samsung; de duurste telefoon van het merk kost bijna €1000. Maar wat zijn eigenlijk de beste Samsung-smartphones? In deze video bespreken we ze.

Prijs-kwaliteitverhouding voorop

Daarbij kijken we voornamelijk naar de prijs-kwaliteitverhouding. Anders zou het een eenvoudig lijstje van Samsung’s aanbod met aflopende prijs worden. Dat betekent meteen dat sommige in principe prima toestellen – zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 Edge – buiten de lijst vallen. De gewone Galaxy S7 heeft immers een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Het betekent ook dat je niet te zwaar moet tillen aan de volgorde van de lijst. De Galaxy A5 2017 en Galaxy J5 2017 zijn beiden uitstekende smartphones voor een nette prijs. Maar de A5 is wel ruim honderd euro duurder, en of de extra functionalitiet dat geld voor jou waard is kunnen wij onmogelijk bedenken. Dat zul je dus zelf moeten doen.

Prima keuzes

In ieder geval is elk toestel dat in deze lijst staat een prima keuze. En vanwege de grote diversiteit van Samsung’s portfolio is er voor ieder wat wils. We beginnen bij de €220 kostende Galaxy J5 2017. De duurste telefoon in we lijst is de Samsung Galaxy Note 8, die met zijn prijs van €970 ruim vier keer zoveel kost.

Puur functioneel gezien zitten er niet eens zulke gigantische verschillen tussen die twee toestellen. De S Pen voegt wat functies toe aan de Note, de camera heeft een zoomlens en de software is wat uitgebreider. Maar alles wat je van een smartphone verwacht kun je ook met de Galaxy J5 2017 doen. Het zijn vooral zaken als design, schermkwaliteit, snelheid en camerakwaliteit die het verschil maken. Check ook het eerste voorproefje op de Samsung Galaxy S9!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters