BlackBerry KeyOne hands-on video

BlackBerry en TCL zetten met de BlackBerry KeyOne eindelijk weer eens een échte BlackBerry-smartphone op de markt. Wij ontmoetten de telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona en vertellen je er alles over in deze BlackBerry KeyOne hands-on video.

Toetsenbordje herboren

Dé onderscheidende functie van een BlackBerry was natuurlijk altijd het volledige qwerty-toetsenbord. Dat is tegenwoordig een stuk minder relevant op een smartphone, maar er zijn nog steeds een heleboel mensen die liever op echte knopjes tikken. Hoewel BlackBerry met de Priv en de Passport wel een aantal toestellen met toetsenbord uitgebracht heeft de afgelopen jaren, waren dat vooral een beetje vreemde probeersels. Met de KeyOne gaat BlackBerry terug naar de basis: een relatief normale form-factor met een qwerty-toetsenbord direct onder het scherm. Dat toetsenbord heeft wel wat slimme functies gekregen: de spatiebalk bevat een vingerafdrukscanner, het hele toetsenbord kan ook als trackpad gebruikt worden en je kunt elke knop als snelkoppeling instellen.

BlackBerry KeyOne

De BlackBerry KeyOne is los van het toetsenbord en het bijzondere ontwerp een vrij doorsnee Androidtelefoon. Hij heeft een 4,5-inch 1080p-scherm, een Snapdragon 625-chipset, 3GB werkgeheugen en een 12-megapixelcamera. Die camera gebruikt dezelfde sensor als de Google Pixel en Pixel XL en lijkt daarmee goede resultaten neer te zetten. De software is Android 7.1 Nougat en heeft de nodige beveiligingsfeatures meegekregen van BlackBerry. Ook de interface is een beetje aangepast.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters