BlackBerry KeyOne hands-on video

BlackBerry en TCL zetten met de BlackBerry KeyOne eindelijk weer eens een échte BlackBerry-smartphone op de markt. Wij ontmoetten de telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona en vertellen je er alles over in deze BlackBerry KeyOne hands-on video.

Toetsenbordje herboren

Dé onderscheidende functie van een BlackBerry was natuurlijk altijd het volledige qwerty-toetsenbord. Dat is tegenwoordig een stuk minder relevant op een smartphone, maar er zijn nog steeds een heleboel mensen die liever op echte knopjes tikken. Hoewel BlackBerry met de Priv en de Passport wel een aantal toestellen met toetsenbord uitgebracht heeft de afgelopen jaren, waren dat vooral een beetje vreemde probeersels. Met de KeyOne gaat BlackBerry terug naar de basis: een relatief normale form-factor met een qwerty-toetsenbord direct onder het scherm. Dat toetsenbord heeft wel wat slimme functies gekregen: de spatiebalk bevat een vingerafdrukscanner, het hele toetsenbord kan ook als trackpad gebruikt worden en je kunt elke knop als snelkoppeling instellen.

BlackBerry KeyOne

De BlackBerry KeyOne is los van het toetsenbord en het bijzondere ontwerp een vrij doorsnee Androidtelefoon. Hij heeft een 4,5-inch 1080p-scherm, een Snapdragon 625-chipset, 3GB werkgeheugen en een 12-megapixelcamera. Die camera gebruikt dezelfde sensor als de Google Pixel en Pixel XL en lijkt daarmee goede resultaten neer te zetten. De software is Android 7.1 Nougat en heeft de nodige beveiligingsfeatures meegekregen van BlackBerry. Ook de interface is een beetje aangepast.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters