BlackBerry Z10 vs Nokia Lumia 920 review

Zowel BlackBerry 10 als Windows Phone 8 zijn nog niet volledig ingeburgerd in de smartphonemarkt. En dat is precies wat ervoor zorgt dat die platformen misschien wel het meeste last gaan krijgen van elkaar. In deze vergelijking kijken we naar de twee flagship-toestellen van de systemen.

Het gaat hier om de Lumia 920 van Nokia en de BlackBerry Z10. Qua specificaties lopen de toestellen niet eens zo heel veel uit elkaar. Ze hebben beiden dezelfde processor: een dualcore Snapdragon S4 Plus-chip van Qualcomm. Verder is er een relatief klein HD ready-scherm en ongeveer dezelfde overige hardwarefeatures. De camera verschilt wel: hoewel beide toestellen een 8-megapixelresolutie hebben, is de BlackBerry Z10 niet opgewassen tegen de PureView-camera van de Lumia 920. Maar de grootste verschillen tussen de toestellen bevinden zich natuurlijk niet op het hardwarefront, de toestellen draaien namelijk op een heel ander besturingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. johnmalcolm -

    Ik ga er vanuit dat Windows Phone Blackberry dit jaar al verplettert kwa marktaandeel. Simpelweg omdat Nokia zich naast highend ook op lowend (520 en 620) richt en vooral daar traditioneel veel marktaandeel zal behalen.

  2. sianto -

    De Z10 heeft nog een gigantisch goede feature waar Windows Phone, iOS, en zelfs Android (vroeger niet) een puntje aan kunnen zuigen: Flash. Geloof me, Flash is awesome op een tablet (Ik heb een Blackberry Playbook).

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters