DJI Osmo Mobile review: professioneel filmen met je smartphone

Smartphonecamera’s zijn tegenwoordig over het algemeen kwalitatief behoorlijk goed. Maar om écht mooie beelden te schieten heb je eigenlijk fatsoenlijke stabilisatie nodig. Dat is precies wat de DJI Osmo Mobile toevoegt aan je toestel.

Mobiele gimbal

De Osmo Mobile is een zogenaamde ‘gimbal’ voor je telefoon. Dat wil zeggen dat je je smartphone erin stopt en hij vervolgens door de DJI Osmo Mobile drie-assig stabiel gehouden wordt. Bovendien kun je hem met een ingebouwde joystick bedienen, zodat je vloeiende bewegingen kunt maken met je beeld.

Omdat de Osmo Mobile gemotoriseerd is kun je er ook wat andere leuke dingen mee doen. In de DJI-app zit bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ‘motion timelapse’ te maken; een timelapse waarbij de camera ook beweegt. Daarvoor hoef je alleen je begin- en eindpunt en het aantal foto’s dat de telefoon moet maken te specificeren; de Osmo doet de rest.

Next-level vakantiefilmpjes

Het een en ander betekent dat je met de DJI Osmo Mobile belangrijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld een vakantie, mooier dan ooit kunt vastleggen. Zeker als je bijvoorbeeld extreme sporten gaat doen kan de stabilisatie van de Osmo Mobile de boel een stuk mooier maken.

Omdat de beelden die je maakt zo smooth zijn, zou je bijna vergeten dat ze kwalitatief misschien niet van het allerhoogste niveau zijn. Wat dat betreft heeft het apparaat een beetje hetzelfde effect als een drone. Dat betekent dus dat je óók met je smartphone indrukwekkende filmpjes kan maken. Dat maakt de Osmo Mobile een must voor iedereen die wat serieuzer bezig is met filmen met zijn smartphone.

Enthousiast geworden? Je kunt de DJI Osmo Mobile onder andere aanschaffen bij GearBest.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters