DJI Phantom 4 Hands On

De DJI Phantom 4 is zoals je niet zal verbazen, de opvolger van de Phantom 3. Deze drone heeft een paar zeer vernuftige features meegekregen die ervoor zorgen dat het flinke prijskaartje goed te verantwoorden is

De Phantom-reeks is voor de semi-professionele camera man of vrouw al lange tijd de benchmark. De drone is zeer stabiel en kan beelden maken die niet zouden misstaan in een professionele televisieserie. Met een richtprijs van rond de 1700 euro is het niet de goedkoopste drone die je aan kunt schaffen, wel een van de beste.

Snelheid en batterijduur

De topsnelheid van deze drone is maar liefst 72 km/u. Met een volle accu kan je precies 28 minuten vliegen. Bij zijn voorganger was dat vijf minuten minder. Na dit kleine half uur moet je hem weer opladen, maar daar heb je maar één uurtje voor nodig. De DJI Phantom 4 heeft ook een sportstand, waarmee opstijgen en wenden een stuk sneller gaat dan in de reguliere stand.

Camera

De 4K camera van de Phantom 4 iis in weze weinig veranderd ten opzichte van de voorganger. Wel heeft DJI een aantal verbeteringen doorgevoerd in dDe verbetering dieDJI heeft doorgevoerd zorgen ervoor dat deze camera nu in full-HD met 120 frames per seconde kan filmen.

Obstacle Avoidance

Een andere feature die de DJI Phantom 4 onderscheidt van zijn voorganger is de Obstacle Avoidance. Als je op volle snelheid tegen de muur op zou vliegen dan zorgt dit systeem ervoor dat de drone voordat ie de muur raakt tot stilstand komt. Het enige makke is dat he drone wel vooruit moet vliegen. Zijdelings heeft de drone geen sensoren die obstakels kunnen herkennen. Deze functie komt ook erg van pas bij de ‘follow me’ optie die de drone heeft. Hiermee kan een object of een persoon worden aangevinkt op de smartphone of tablet en de drone houdt dan automatisch dit object of deze persoon in beeld. In tegenstelling tot concurrerende drones hoeft hierbij geen GPS zendertje te worden meegedragen.

Met dank aan Ingram Micro voor het uitlenen van deze drone!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters