Fairphone 2 videoreview

In deze videoreview kijken we uitgebreid naar de Fairphone 2; de tweede duurzame smartphone van het Nederlandse Fairphone. Uniek aan de Fairphone 2 is zijn modulaire ontwerp.

Storytelling device

De Fairphone 2 is volgens Fairphone een zogenaamd ‘storytelling device’. Daar bedoelt het bedrijf mee dat deze smartphone het verhaal van Fairphone moet uitdragen. Dat verhaal gaat namelijk verder dan het maken van een paar smartphones. Fairphone is ooit begonnen als een campagne om de consumentenelektronica-industrie te verduurzamen. Dat bleek lastig zonder een tastbaar product, en daarom zijn de Fairphone en later de Fairphone 2 in het leven geroepen. Door zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een smartphone hoopt Fairphone een betere grip op de markt te krijgen en kan het bovendien zijn campagne financieren. Voor meer informatie daarover kun je terecht op de website van Fairphone.

Modulair

De Fairphone 2 is de eerste deels modulaire smartphone. Die modulariteit zit wel iets anders in elkaar dan we inmiddels kennen van bijvoorbeeld LG en Motorola: het is vooral de bedoeling om het toestel langer mee te laten gaan. Dat betekent dat je hem via een aantal modules erg eenvoudig kunt repareren, zodat de levensduur van het toestel verlengd kan worden. Het scherm is zonder enige tools te vervangen; de andere modules kun je met schroefjes losmaken. Op termijn moeten er ook modules komen om het toestel uit te breiden of te verbeteren.

Midranger

Los van de duurzame en modulaire features van de Fairphone 2, is het een vrij standaard midrange-telefoon. Hij is voorzien van een 5-inch full HD-scherm, een Snapdragon 801-processor, 2GB werkgeheugen en een 8-megapixelcamera. De smartphone draait op Android 5.1 Lollipop met een heel lichte schil van Fairphone erop. Als je na het zien van de video alle informatie over de Fairphone 2 nog eens uitgebreid wilt teruglezen dan kun je terecht in onze geschreven review.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters