Fairphone 2 videoreview

In deze videoreview kijken we uitgebreid naar de Fairphone 2; de tweede duurzame smartphone van het Nederlandse Fairphone. Uniek aan de Fairphone 2 is zijn modulaire ontwerp.

Storytelling device

De Fairphone 2 is volgens Fairphone een zogenaamd ‘storytelling device’. Daar bedoelt het bedrijf mee dat deze smartphone het verhaal van Fairphone moet uitdragen. Dat verhaal gaat namelijk verder dan het maken van een paar smartphones. Fairphone is ooit begonnen als een campagne om de consumentenelektronica-industrie te verduurzamen. Dat bleek lastig zonder een tastbaar product, en daarom zijn de Fairphone en later de Fairphone 2 in het leven geroepen. Door zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een smartphone hoopt Fairphone een betere grip op de markt te krijgen en kan het bovendien zijn campagne financieren. Voor meer informatie daarover kun je terecht op de website van Fairphone.

Modulair

De Fairphone 2 is de eerste deels modulaire smartphone. Die modulariteit zit wel iets anders in elkaar dan we inmiddels kennen van bijvoorbeeld LG en Motorola: het is vooral de bedoeling om het toestel langer mee te laten gaan. Dat betekent dat je hem via een aantal modules erg eenvoudig kunt repareren, zodat de levensduur van het toestel verlengd kan worden. Het scherm is zonder enige tools te vervangen; de andere modules kun je met schroefjes losmaken. Op termijn moeten er ook modules komen om het toestel uit te breiden of te verbeteren.

Midranger

Los van de duurzame en modulaire features van de Fairphone 2, is het een vrij standaard midrange-telefoon. Hij is voorzien van een 5-inch full HD-scherm, een Snapdragon 801-processor, 2GB werkgeheugen en een 8-megapixelcamera. De smartphone draait op Android 5.1 Lollipop met een heel lichte schil van Fairphone erop. Als je na het zien van de video alle informatie over de Fairphone 2 nog eens uitgebreid wilt teruglezen dan kun je terecht in onze geschreven review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters