Fitbit Blaze videoreview

Fitbit heeft een smart fitness watch uitgebracht, Fitbit Blaze genaamd. Hiermee combineert Fitbit een aantal smartwatch-functies met de functionaliteit van een fitness tracker. Onze ervaring met deze wearable en wat wij ervan vinden vind je in deze videoreview.

Fitbit

Fitbit is een bedrijf dat zich vooral focust op fitnesstrackers. De Blaze is hierom ook een van de eerste ‘smart fitness watches’ van het bedrijf. Het apparaat heeft een aantal smartwatch-functies, maar focust zich vooral op het bijhouden van gegevens die te maken hebben met sporten. Het bedrijf levert meerdere fitnesstrackers, waaronder de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Surge.

Fitbit Blaze

De Fitbit Blaze is een van de nieuwste apparaten van het Amerikaanse bedrijf en is een smart fitness watch. Zoals de naam doet vermoeden concentreert het apparaat zich dus op fitnessen. De Blaze is het eerste apparaat van Fitbit dat een scherm heeft met kleur, wat dus op zich een goede feature is ten opzichte van de fitnesstrackers van Fitbit, zoals de Charge 2 en de Surge.

fitbit blazeDe Blaze is volgens de fabrikant een activity tracker. Daardoor zou hij in staat zijn verschillende bewegingen te herkennen en de resultaten daarvan juist te registreren. Wat jammer is aan deze smart fitness watch is dat hij geen GPS-ondersteuning biedt, waardoor je dus alsnog je telefoon mee moet nemen als je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Dit kan voor veel mensen een nadeel zijn.

Verder kun je met deze wearable notificaties binnenkrijgen van jouw telefoon. Hiervoor moet je de Blaze verbinding laten maken met je telefoon via Bluetooth. Dit kan handig zijn voor situaties waarbij je niet makkelijk bij je telefoon kan, maar wel een berichtje verwacht.

Fitbit zegt dat de Blaze in staat is tot vijf dagen mee kan op een enkele acculading. Dit is aan de lange kant, aangezien de meeste smartwatches ongeveer na twee dagen alweer aan de lader moeten. Dit is dus een voorsprong op de concurrentie.

De Fitbit Blaze gaat over de toonbank voor €229,-. De Blaze kun je zowel op iOS als Android gebruiken, al zijn bij iOS de notificaties beperkt tot sms’jes en oproepen.

Onze mening en ervaringen met deze wearable zie je in deze video.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters