Fitbit Charge 2 review

Een tijdje geleden heeft Fitbit zijn nieuwe Charge fitnesstracker aangekondigd: de Fitbit Charge 2. Voorbije weken hebben we de nieuwe tracker van Fitbit grondig uitgetest en in deze video gaan we je er alles over vertellen.

Typisch ontwerp

Een fitnesstracker herken je van ver. Niet omdat ze zo verschrikkelijk groot zijn of omdat ze er slecht uitzien, maar wel omdat ze een typische vormgeving hebben. De Charge 2 is geen uitzondering op deze regel. Het is een rechthoekig bandje met een klein schermpje aan de voorzijde en een hartslagsensor aan de achterzijde. Is hier iets mis mee? Nee, totaal niet! Desondanks zijn typisch ontwerp zijn er wel een aantal leuke details verwerkt in het ontwerp en ziet de Charge 2 er ook wel goed uit. Zo heeft Fitbit er bijvoorbeeld voor gekozen om de zijkanten van de Charge te voorzien van een aluminium paneeltje. Een leuk extraatje. De tracker zelf lijkt wel redelijk dik, maar als je hem om je pols hebt merk je dit gelukkig niet op. Het is een licht toestel waarvan je nauwelijks doorhebt dat je het draagt.

iOS en Android

Waar fitnesstrackers zich vooral in onderscheiden van smartwatches is dat ze corssplatform compatibel zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat je ze zowel op Android als iOS kunt gebruiken, mits je de Fitbit-applicatie installeert. Deze applicatie is gratis te downloaden en heeft een net en vooral overzichtelijk ontwerp meegekregen. Open je de applicatie, dan zie je onmiddelijk alles wat je moet weten op het homescherm. Leuk is dat de hartslag die je op je homescherm ziet live wordt bijgewerkt. Dit is mogelijk doordat de Charge 2 continu je hartslag meet.

Conclusie

Wat je allemaal kunt doen met de Charge 2 en of deze fitnesstracker van Fitbit ook echt goed is in het bijhouden van je activiteit kom je te weten in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jose -

    Ik ben erg blij met mijn Fitbit charge 2. Maar sinds een week geeft hij in de app alleen nog mijn resting hartslag aan en niet mijn huidige. Hoe zet ik die weer aan?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters