Fitbit Charge 2 review

Een tijdje geleden heeft Fitbit zijn nieuwe Charge fitnesstracker aangekondigd: de Fitbit Charge 2. Voorbije weken hebben we de nieuwe tracker van Fitbit grondig uitgetest en in deze video gaan we je er alles over vertellen.

Typisch ontwerp

Een fitnesstracker herken je van ver. Niet omdat ze zo verschrikkelijk groot zijn of omdat ze er slecht uitzien, maar wel omdat ze een typische vormgeving hebben. De Charge 2 is geen uitzondering op deze regel. Het is een rechthoekig bandje met een klein schermpje aan de voorzijde en een hartslagsensor aan de achterzijde. Is hier iets mis mee? Nee, totaal niet! Desondanks zijn typisch ontwerp zijn er wel een aantal leuke details verwerkt in het ontwerp en ziet de Charge 2 er ook wel goed uit. Zo heeft Fitbit er bijvoorbeeld voor gekozen om de zijkanten van de Charge te voorzien van een aluminium paneeltje. Een leuk extraatje. De tracker zelf lijkt wel redelijk dik, maar als je hem om je pols hebt merk je dit gelukkig niet op. Het is een licht toestel waarvan je nauwelijks doorhebt dat je het draagt.

iOS en Android

Waar fitnesstrackers zich vooral in onderscheiden van smartwatches is dat ze corssplatform compatibel zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat je ze zowel op Android als iOS kunt gebruiken, mits je de Fitbit-applicatie installeert. Deze applicatie is gratis te downloaden en heeft een net en vooral overzichtelijk ontwerp meegekregen. Open je de applicatie, dan zie je onmiddelijk alles wat je moet weten op het homescherm. Leuk is dat de hartslag die je op je homescherm ziet live wordt bijgewerkt. Dit is mogelijk doordat de Charge 2 continu je hartslag meet.

Conclusie

Wat je allemaal kunt doen met de Charge 2 en of deze fitnesstracker van Fitbit ook echt goed is in het bijhouden van je activiteit kom je te weten in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jose -

    Ik ben erg blij met mijn Fitbit charge 2. Maar sinds een week geeft hij in de app alleen nog mijn resting hartslag aan en niet mijn huidige. Hoe zet ik die weer aan?

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters