Gebruikersreview: Google Nexus 5 na 5 maanden

Tijdens onze eigen review waren we erg positief over de Google Nexus 5. Nu, ruim een jaar later, is het tijd om eens te kijken of het apparaat na langer gebruik ook goed standhoudt.

Omdat we zelf niet de benodigde ervaring hebben met het toestel om iets over het langetermijngebruik te zeggen, vragen we daarvoor hulp van jullie, onze lezers. In deze video vertelt Victor over zijn Google Nexus 5, die hij nu een maand of vijf in gebruik heeft. Alle bekende aspecten die wij normaal in onze reviews behandelen komen langs, zoals het scherm, het ontwerp, de prestaties, de software en de camera. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar problemen met het toestel om Victor te vragen in hoeverre hij daar ook last van heeft.

De Google Nexus 5 is Google’s oude Nexus-vlaggenschip, die nu voor een aantrekkelijk bedrag verkrijgbaar is. Met zijn 5-inch full HD-scherm, Snapdragon 800-processor en optisch gestabiliseerde 8-megapixelcamera is het apparaat op papier nog heel aardig. Overigens wordt de telefoon wel steeds slechter verkrijgbaar en gaat het verhaal dat hij inmiddels niet meer geproduceerd wordt, dus als je hem nog wilt hebben moet je snel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Johan van Rijsbergen -

  Lekkere telefoon. Update naar Lollipop maakte de telefoon niet echt beter. Logica was soms weg leek het. Batterij kan wel beter en ook de camera is niet altijd even snel. Was mijn eerste Android toestel. Dat is me zeer goed bevallen. Beter dan de Iphones om me heen.
  Voor dezelfde prijs had ik de opvolger weet gekocht maar dat gaat niet lukken.

  1. Quasimodo -

   Een toestel als de OnePlus One is voor veel Nexus-kopers / tweakers ook een interessante optie gebleken. Met name door de CyanogenMod rom die naast een stock Android ervaring veel tweaks heeft. Met zijn €299,00 en versoepelde invite-procedure het overwegen waard.

  2. Victor Sonders -

   Ik vond zelf de update naar Lollipop meer een visuele upgrade dan een technische upgrade. De batterij werd er niet beter van en de nieuwe features waren niet echt zichtbaar. Toch ben ik heel tevreden over mn Nexus, maar toch zou ik nog steeds een G3 boven de Nexus aanraden 😉

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters