Gionee S8 met 3D Touch hands-on

BARCELONA – Het bedrijf Gionee komt je waarschijnlijk niet bekend voor als we het over smartphones hebben. Dit is logisch: Gionee is nog niet echt aanwezig op de Europese smartphonemarkt. Toch vonden we het interessant je een korte hands-on te geven van hun nieuwe smartphone: de Gionee S8.

3D Touch

Wanneer we hoorden dat de Gionee S8 3D Touch heeft kwamen er twee gedachten in ons op. Een: cool! Twee: gebruikt Apple deze term ook niet? En ja hoor, 3D Touch is de technologie die Apple in zijn iPhone 6s (Plus) heeft gestoken en deze smartphones de mogelijkheid geeft waar te nemen hoeveel druk je op het scherm uitoefent. Dus ja, de Gionee S8 kan meten hoeveel druk je op het scherm van het toestel uitoefent, en hier zijn een aantal leuke functies aan toegevoegd. Deze functies doen ons, weeral, denken aan de functies die Apple ervoor heeft gevonden. Maar dit vinden we niet echt een probleem: 3D Touch lijkt goed te werken op de Gionee S8 terwijl de smartphone veel goedkoper is dan een iPhone.

Marshmallow

Wat we leuk vinden aan de Gionee S8 is dat de smartphone soepel loopt op Android 6.0 Marsmallow. Iets wat je meestal niet kunt zeggen over een Chinese smartphone. Alleen is de software wel voorzien van typische Chinese kenmerken. Zo heeft de smartphone onder anderen een heel merkbaar aanwezige skin en krijg je er een beauty-modus bij voor wanneer je aan het filmen bent met de smartphone. Wij zien het nut van dit laatste niet echt in, maar kunnen ons wel inbeelden dat er heel wat mensen zijn die dit wel doen.

Nog niet in Nederland en België

Momenteel kun je de smartphone alleen maar verkrijgen in China en niet op de Nederlandse of Belgische markt. Tenzij je de smartphone gaat importeren natuurlijk. Aangezien we wel een prijs voor de smartphone in euro’s hebben gekregen, verwachten en hopen we dat het toestel binnenkort op de Europese markt gaat verschijnen. Dit dan voor €499, wat gezien zijn specificaties en aluminium ontwerp een redelijke prijs is. Hoe dan ook vonden we het leuk om kort met de Gionee S8 te kunnen spelen, en zijn we benieuwd om te horen wat jullie van dit toestel vinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters