Google Assistent beschikbaar in Nederland! Dit zijn de 5 tofste features

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: de Google Assistent is beschikbaar in Nederland. Tijd om eens te kijken wat je eraan hebt. In deze video bespreken we de vijf leukste features van de Google Assistent.

Eindelijk in Nederland

De Google Assistent bestaat natuurlijk al een tijdje, maar tot vorige week kon hij nog geen Nederlands. En dus vond Google het niet nodig om de digitale assistent en het hele ecosysteem dat daarbij hoort in Nederland uit te brengen. Inmiddels zijn de vertalers aan de slag geweest en is het zover: Google’s slimme hulpje kan Nederlands.

Goed geïntegreerd

Voor de introductie in Nederland heeft Google niet alleen een paar vertalers aan de slag gezet, maar is het ook met partners aan de slag gegaan. Het resultaat? Een vrij complete virtuele assistent die samenwerkt met verschillende Nederlandse apps en diensten.

Zo kun je aan de Assistent vragen wanneer je Post NL-pakketje bezorgd wordt en kan de plugin van KLM een vlucht voor je zoeken. Albert Heijn en Jumbo zijn er om je te helpen met de boodschappen en NOS leest op commando het journaal voor. Dat zit allemaal goed in elkaar.

Vijf tofste functies

Natuurlijk kunnen we het uitgebreid over de Google Assistent gaan hebben. Maar het is natuurlijk veel leuker om ermee aan de slag te gaan. Daarom probeerden we bij WANT de vijf leukste features van de Nederlandse Assistent voor je uit. In deze video brengen we verslag uit en laten we die functies zien. Veel kijkplezier!

Vers van de pers: Google lanceerde niet alleen Google Assistent in Nederland, maar ook het nieuwe Android 9.0 Pie. In dit artikel zetten we alles over het besturingssysteem voor je op een rijtje. Weet je alvast wat je eind dit jaar op jouw smartphone kunt verwachten.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters