Google Nexus 6P by Huawei vs Apple iPhone 6s Plus

De Google Nexus 6P by Huawei en de Apple iPhone 6s zijn beide vlaggenschip phablets met een stock software ervaring. In deze video onderzoeken we welk van beide toestellen het best past bij jou.

Google Nexus 6P by Huawei vs Apple iPhone 6s Plus

Wat zowel de Nexus 6p als 6s Plus kenmerkt zijn een mooi aluminium ontwerp met een groot scherm. In het geval van de Nexus 6P een quad-hd amoled scherm van 5,7-inch formaat en bij de iPhone 6s Plus eentje van een 5,5-inch formaat met full-hd resolutie. Net zoals op papier, wint de Nexus 6P het op dit gebied, al neemt dit niet weg dat het scherm op de iPhone 6s Plus van een zeer goede kwaliteit is. Wat de iPhone 6s Plus wel heeft en de Google Nexus 6P niet is een 3D-touch scherm: een scherm dat kan meten hoeveel druk je erop uitoefent. Deze functie geeft samen met iOS 9 wat extra functionaliteit, en eveneens begin je hier en daar een game terug te vinden waarin 3D-touch voor een leuke nieuwe ervaring in de game zorgt. De software op beide toestellen is erg verschillend: de iPhone 6s Plus loopt op iOS 9.2, terwijl de Google Nexus 6P by Huawei Android 6.0 er op heeft staan. Zowel visueel als qua features zijn iOS en Android twee verschillende werelden. Maar ze hebben we een belangrijk punt gemeenschappelijk: zowel de iPhone als de Nexus lopen op een stock versie van hun software. Van een iPhone verwacht je niet anders, maar op Android zijn de Nexus smartphones zowat de enige toestellen die een volledige stock Android ervaring bieden. Als camera hebben zowel de iPhone als Nexus een 12-megapixelsensor meegekregen. Foto’s dat je met beide toestellen neemt zien er logischerwijs bijna identiek uit, al zijn de foto’s genomen met de iPhone 6s Plus net iets beter dan die genomen met de Google Nexus 6P.
Wil je nog meer te weten komen over hoe beide toestellen naast elkaar presteren? Neem dan gerust een kijkje naar deze video.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters