Google Pixel XL videoreview

De Google Pixel en Google Pixel XL zijn de eerste smartphones die Google onder eigen merk uitbrengt. Ze zijn direct gericht om de concurrentie met de iPhone aan te gaan en dat lijkt goed te lukken. In deze Google Pixel XL videoreview bekijken we de grootste smartphone uit de lijn.

Na een aantal jaar Nexus-avonturen is Google nu vol in de smartphonemarkt gestapt. De Google Pixel en Google Pixel XL zijn echte high-end Androidtelefoons en nemen het op tegen de iPhones van Apple en de high-end Galaxy’s van Samsung. Met onder andere een Snapdragon 821-processor, quad HD-amoledscherm en 4GB werkgeheugen heeft het toestel flink wat in zijn mars. Een ander speerpunt van de telefoon is zijn camera. Hoewel die op papier met zijn 12-megapixelresolutie niet zo spannend lijkt, is het in de praktijk een erg indrukwekkende sensor.

Pixel Launcher

Behalve de hogere positionering op de markt is ook nieuw dat Google voor het eerst Android een beetje aangepast heeft voor zijn eigen smartphones. De Google Pixel Launcher lijkt vrij veel op stock Android, maar heeft een belangrijke toevoeging. Dat is de Google Assistant. Die zal later naar andere smartphones komen, maar is voorlopig alleen beschikbaar in de Pixel telefoons van Google. Verder uniek is dat deze smartphones op Android 7.1 Nougat draaien, de nieuwste Androidversie die op het moment slechts voor een paar toestellen beschikbaar is.

Google Pixel XL videoreview

Google maakt met de Pixel XL een goede maar veilige start op de smartphonemarkt, zo kan ik na afloop van mijn Google Pixel XL videoreview concluderen. Alle ins en outs over het toestel hoor je in de video of kun je nalezen in onze geschreven review van de smartphone. Die laatste kun je hierboven vinden.

Met dank aan Belsimpel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robert -

  waarom is waterdicht zo belangrijk?
  Laat je het zo vaak in je toilet vallen ofzo?
  En in de zee filmen is ook niet handig. Kan nooit goed zijn.

  1. Dominick Viëtor -

   Het is meer een bescherming tegen ongelukjes die toch relatief vaak gebeuren. Maar hoe belangrijk je het vindt mag je natuurlijk helemaal zelf weten 😉

   1. robert -

    Die “ongelukjes”?
    Als je ziet hoe consumenten met hun dure smartphone mee omgaan is het gewoon wachten op die ongelukjes.
    Eigen schuld

 2. Rita -

  Het is elke keer weer volop genieten om deze video reviews te zien en te beluisteren. Ik kijk nu al uit naar de video review van de iPhone 8 jubileumuitgave “Ferrari”, dus niet te verwarren met de 2 gewone iPhones 8 die alle drie in september 2017 uitkomen.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters