Google Pixel XL vs Samsung Galaxy S7 Edge review

De Google Pixel XL is de nieuwe topsmartphone van Google in het phabletsegment. In deze vergelijking leggen we hem naast een van zijn grootste concurrenten: de Samsung Galaxy S7 Edge. Welke wint?

Alleskunner versus allemansvriend

Samsung staat natuurlijk bekend om de zeer uitgebreide functies die het in zijn smartphones stopt. Dat heeft het ook met de Galaxy S7 Edge gedaan. Het toestel heeft een waterdichte behuizing, software met veel extra functies, een uitgebreide camera en een breed aanbod aan accessoires, zoals de Gear VR virtual reality-bil. Google pakt het met de Pixel en Pixel XL net wat anders aan. De Pixel XL is wat minder uitgebreid, maar daar krijg je wel een betere uitwerking voor terug op een aantal vlakken. Zo maakt de camera vaak net wat betere foto’s en is de software fijner in gebruik. De Pixel XL scoort op alle belangrijke punten gewoon heel goed en is daarmee een echte allemansvriend.

Prijsverschil

Hoewel de Google Pixel XL en de Samsung Galaxy S7 Edge beiden in het high-endsegment opereren, is er wel een duidelijk prijsverschil tussen de twee. Voor de Galaxy S7 Edge tel je ongeveer €650 neer. Niet niks, maar vergeleken met de prijs van de Pixel XL nog erg schappelijk. De Pixel XL kost namelijk €899, en voor dat geld heb je slechts het basismodel met 32GB opslagruimte. Die opslagruimte is niet uitbreidbaar. Wil je meer, dan betaal je nog eens ruim honderd euro extra voor de 128GB-versie. Komt nog eens bij dat je de Pixel XL niet officieel in Nederland kunt kopen. Er zijn wel wat winkels die hem in ons land aanbieden, maar omdat die er zelf ook nog aan willen verdienen is de prijs dan nog hoger.

De Samsung Galaxy S7 Edge biedt dus duidelijk meer waar voor je geld. Maar als dat nou niet uitmaakt, welke van de twee kun je dan het beste nemen? Die vraag beantwoorden we in deze video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters