Haier Esteem, V4, V6, L56 en L60 hands-on

BARCELONA – Wanneer je aan Haier denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk aan witgoed, en niet aan smartphones. Hier lijken ze bij Haier verandering in te willen brengen, en vandaar dat het bedrijf gaat beginnen smartphones te verkopen in Europa. Een aantal van deze smartphones hebben we kort gebruikt, en we gaan je er in onderstaande video wat meer over vertellen.

Haier Esteem

Een van de toestellen is de Haier Esteem. Officieel is dit toestel nog niet aangekondigd en de naam staat dus ook nog niet vast, maar wij hebben er wel al even mee kunnen spelen en zijn er al wat meer over te weten gekomen. Zo weten we bijvoorbeeld dat het toestel een release zal krijgen in september, en voor ongeveer €200 beschikbaar zal zijn. Voor dit geld krijg je dan een zeer mooi ontworpen smartphone. Het toestel is opgebouwd uit twee glazen paneeltjes, en heeft een aluminium rand dat er zowel goed uitziet als goed aanvoelt in de hand. Wanneer je de smartphone bekijkt en even gebruikt, zou je niet denken dat hij maar €200 zal kosten. Zeker niet omdat de voorkant van de smartphone erg hard lijkt op die van een iPhone, iets waar zeker niets mis mee is. Volgens Haier zou de smartphone ook steviger moeten zijn dan de gemiddelde smartphone, maar dit hebben we wijselijk niet uitgetest. De specificaties van de smartphone stelde ons wel een beetje teleur: het toestel heeft maar een quadcore MediaTek-processor met 2GB werkgeheugen. Al is dit voor de prijs van de smartphone zeker nog niet zo slecht. Verder is de smartphone voorzien van een full HD-scherm dat op het eerste zicht er gewoon oké uitziet.

Nog meer

Natuurlijk heeft Haier ook een aantal smartphones aangekondigd die we in de komende maanden op de Nederlandse markt kunnen zien verschijnen. Deze toestellen zijn de Haier V4, Haier L56, Haier L57, Haier V6 en de Haier L60. De V4, L56 en L57 komen in mei naar Nederland, de andere smartphones komen pas in september. Hieronder kun je wat meer info over de smartphones terugvinden.

Haier L56

Wanneer je een Haier L56 wilt kopen, zul je €149 moeten betalen wat voor dit toestel zeker niet veel is. De smartphone heeft namelijk een aluminium ontwerp, waardoor hij er goed uitziet en lekker in de hand ligt. Verder is het toestel voorzien van een 5,0-inch HD-scherm, een 1,3GHz sterke quadcoreprocessor met 2GB werkgeheugen, een 13-megapixelachtercamera, 5-megapixelselfiecamera en een 2200mAh grootte accu. Haier heeft de smartphone ook nog voorzien van Android 5.1 Lollipop met de Haier skin over de software. De Haide L56 zal in mei op de markt verschijnen.

Haier L60

Voor €299 heb je de Haier L60. Dit toestel heeft een 5,2-inch HD-scherm, 1,3GHz quadcoreprocessor, 2GB werkgeheugen, 8-megapixelachtercamera, 5-megapixelselfiecamera en een 2800mAh batterij. Wel heeft het toestel een mooi aluminium ontwerp, en is er een vingerafdrukscanner geplaatst aan de achterkant van het toestel. Wanneer je deze smartphone wilt kopen, zul je wel moeten wachten tot september. De software op de smartphone is Android 5.1 Lollipop met de skin van Haier. Gelukkig is deze skin niet te merkbaar aanwezig.

Haier V6

De Haier V6 is met zijn prijs van €349, het duurste toestel in deze lijst. Maar je krijgt ook wel meer dan bij de andere smartphones. Iets wat niet anders is bij deze smartphone is dat het toestel een aluminium ontwerp heeft, al ziet de smartphone er wel wat anders uit dan de andere Haier smartphones. Wel vinden we dat hij er gewoon goed uitziet. Haier heeft de smartphone voorzien van een 5,2-inch full-HD scherm, een 2,0GHz octacoreprocessor, 3GB werkgeheugen, 13-megapixelachtercamera, 8-megapixelselfiecamera en een 3000mAh accu. Verder heeft het toestel nog een vingerafdrukscanner, en loop hij de Android 6.0 Marshmallow met de niet te aanwezige skin van Haier over Android. Net zoals bij de L60, zul je wel moeten wachten tot september alvorens je deze smartphone kunt kopen.

Haier V4

De laatste smartphone in deze lijst is de Haier V4. Dit toestel gaat verkocht worden voor €249, en zal vanaf mei verkrijgbaar zijn in België en Nederland. Voor dit geld krijg je dan, weeral, een smartphone met een aluminium ontwerp met vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. Ook heeft de V4 een 5,5-inch full-HD scherm, 1,3GHz octacoreprocessor, 2GB werkgeheugen, 13-megapixelachtercamera, 5-megapixelselfiecamera en een 2800mAh batterij. Net zoals de meeste smartphones in deze lijst, is de Haier V4 voorzien van Android 5.1 Lollipop. Wel zit de skin van Haier over deze software, waardoor je geen complete stock Android ervaring hebt. De smartphone zal verkrijgbaar zijn in Nederland en België vanaf mei.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters