Hands-on: Vanmoof Electrified S

Elektrische fietsen is een onderwerp wat je misschien niet snel verwacht te zien bij All About Phones. Toch is het Vanmoof gelukt om onze aandacht te trekken met hun nieuwe Electrified S-fiets. Deze fiets is niet alleen voorzien van een super strak design, maar is ook uitgerust met de laatste technologieën die allemaal te regelen zijn vanaf je mobiel.

Vanmoof is een bedrijf wat al een aantal jaar internationaal stadsfietsen verkoopt. Ze hebben vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Taipei, Brooklyn en ga zo maar door. Het design is altijd vrijwel hetzelfde gebleven, maar CEO Taco heeft altijd ruimte in de constructie overgelaten. Gewoon voor het geval dat. Nu is de Electrified S gelanceerd en de ruimte die over was is nu helemaal gevuld met elektronica.

De grootste feature van de fiets is de verbinding met je mobiel. Via low energy bluetooth staat de fiets altijd in verbinding als je in de buurt bent. Dit zorgt voor functies als het slot openen, de lichten regelen en afstanden meten. Dit kan allemaal via de Vanmoof-app. Daarnaast zit er een kleine aanraakgevoelige display in de horizontale stang die ook handige informatie toont als de snelheid en de sterkte van de trapondersteuning.

Voor al deze functies betaal je natuurlijk een hoop meer dan voor een normale stadsfiets. Daar heeft Vanmoof ook aan gedacht. Er zit namelijk een gps-chip in het frame waardoor Vanmoof jouw fiets altijd terug kan vinden als hij gestolen is. Het bedrijf kan de fiets traceren tot op twintig meter nauwkeurig. Zelfs als de fiets op een hoger niveau staat kan Vanmoof dat zien.

In deze video testen Daan en Vincent de Vanmoof Electrified S om te kijken of de fiets echt zo mooi is als de makers beweren.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters