Honor 5X vs Microsoft Lumia 650 review

Het midsegment van de smartphonemarkt is tegenwoordig mooi gevuld. Vandaar dat het moeilijk is om de juiste smartphone eruit te kiezen. In deze video gaat Sebastien twee toestellen die in dit deel van de smartphonemarkt thuis horen, de Honor 5X en Microsoft Lumia 650, naast elkaar leggen en je vertellen welk van beide beter is.

Mooi en minder mooi

Niet alleen zijn er meer midrange-toestellen beschikbaar, de kwaliteit van deze toestellen blijft ook maar vooruit gaan. Kijk maar naar de Honor 5X. Dit toestel is voorzien van een mooi en stevig aluminium ontwerp, hierdoor ziet de smartphone er veel duurder uit dan hij werkelijk is. Achteraan zit er een vingerafdrukscanner die heel snel en accuraat is. Je legt je vinger op de sensor, en het toestel staat bijna onmiddelijk aan. Microsoft heeft met de Micorsoft Lumia een van zijn mooiste smartphones in maanden afgeleverd. Al moet wij wel net onderdoen voor het ontwerp van de Honor 5X. In tegenstelling tot de meeste Lumia smartphones heeft de Lumia 650 een mooi, aluminium randje. Bijgevolg is dat het toestel er degelijk uitziet, en ook zo aanvoelt in de hand. Wel kun je nog altijd de achterkant van het toestel halen om zo de batterij te verwisselen, het geheugen uit te breiden en natuurlijk een simkaartje in het toestel te steken.

Dualsim

Wanneer je een Honor 5X koopt kun je er standaard twee simkaartjes in steken. Bij de Lumia 650 is dit niet het geval, maar er wordt ook een dualsim variant van het toestel verkocht. Als je meer informatie wil over goede dualsim-smartphones, dan kun je hier terecht.

Windows of Android

Kijkende naar de software van de twee toestellen, dan merk je een wereld van verschil op. De Microsoft Lumia 650 loopt op Windows 10 Mobile, terwijl Honor de Honor 5X heeft voorzien van Android Lollipop met de EMUI skin van Honor erover. Elk van beide besturingssystemen heeft zijn voor- en nadelen. Zelf zouden voor de software van de Honor 5X kiezen. Want zelfs al is de EMUI skin veel te merkbaar aanwezig, vinden we het aangenamer om ermee te werken dan met Windows 10 Mobile. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die een voorkeur hebben voor Windows 10 Mobile. In onderstaande video gaan we er iets dieper op in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters