Honor 8: hands-on na 48 uur

Sebastien heeft Honor’s nieuwste smartphone, de Honor 8, voorbije 48 uur gebruikt als zijn daily driver. Wat hij van de smartphone vindt na deze korte gebruiksperiode vertelt hij je in deze video.

Honor

Honor is het dochterbedrijf van Huawei dat de voorbije twee jaren een grote opmars meemaakte. Het bedrijf ging van onbekende speler naar een gevestigd merk in de midrange-smartphonemarkt. Vorig jaar probeerde ze deze markt te veroveren met hun Honor 7, dit jaar is het de beurt aan de Honor 8.

Honor 8

Vorig jaar hebben we de Honor 7 uitgetest en we waren er erg positief over. Het was een mooi ontworpen smartphone voorzien van degelijke specificaties. Dit jaar heeft Honor zichzelf overtroffen, want wanneer je de Honor 8 naast zijn voorganger legt zie je twee echt compleet verschillende smartphones. De 8 is gemaakt uit glas en is voorzien van een aluminium rand terwijl de Honor 7 het moet doen met aluminium. Ook de verfijning van de smartphone is er op vooruitgegaan. Een saaie en typische smartphone kunnen we de Honor 8 dus niet meer noemen.

Krachtig

De Honor 8 is niet alleen veelbelovend aan de buitenzijde, ook vanbinnen heeft de smartphone veel te bieden. Honor heeft zijn nieuwe vlaggenschip voorzien van een Hisilicon Kirin 950-octacoreprocessor gekoppeld aan 4GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen dat je kunt uitbreiden. De accu is 4000mAh groot en kun je snel terug opladen via de usb c-poort waarvan de smartphone voorzien is.

Dubbel

Het is niet de eerste keer dat Honor zijn smartphone voorziet van een dubbele achtercamera zoals bij de Honor 8 het geval is. Honor had eerder al zijn Honor 6 Plus voorzien van een dubbele achtercamera, al het gebruik van de twee sensoren toen wel anders. Nu gebruikt Honor de twee 12-megapixel sensoren van de Honor 8 namelijk om foto’s genomen met de smartphone te voorzien van een betere kleurweergave. Bij de Honor 6 Plus was de dubbele achtercamera om na het nemen van een foto de focus te verleggen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters