Honor 8: hands-on na 48 uur

Sebastien heeft Honor’s nieuwste smartphone, de Honor 8, voorbije 48 uur gebruikt als zijn daily driver. Wat hij van de smartphone vindt na deze korte gebruiksperiode vertelt hij je in deze video.

Honor

Honor is het dochterbedrijf van Huawei dat de voorbije twee jaren een grote opmars meemaakte. Het bedrijf ging van onbekende speler naar een gevestigd merk in de midrange-smartphonemarkt. Vorig jaar probeerde ze deze markt te veroveren met hun Honor 7, dit jaar is het de beurt aan de Honor 8.

Honor 8

Vorig jaar hebben we de Honor 7 uitgetest en we waren er erg positief over. Het was een mooi ontworpen smartphone voorzien van degelijke specificaties. Dit jaar heeft Honor zichzelf overtroffen, want wanneer je de Honor 8 naast zijn voorganger legt zie je twee echt compleet verschillende smartphones. De 8 is gemaakt uit glas en is voorzien van een aluminium rand terwijl de Honor 7 het moet doen met aluminium. Ook de verfijning van de smartphone is er op vooruitgegaan. Een saaie en typische smartphone kunnen we de Honor 8 dus niet meer noemen.

Krachtig

De Honor 8 is niet alleen veelbelovend aan de buitenzijde, ook vanbinnen heeft de smartphone veel te bieden. Honor heeft zijn nieuwe vlaggenschip voorzien van een Hisilicon Kirin 950-octacoreprocessor gekoppeld aan 4GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen dat je kunt uitbreiden. De accu is 4000mAh groot en kun je snel terug opladen via de usb c-poort waarvan de smartphone voorzien is.

Dubbel

Het is niet de eerste keer dat Honor zijn smartphone voorziet van een dubbele achtercamera zoals bij de Honor 8 het geval is. Honor had eerder al zijn Honor 6 Plus voorzien van een dubbele achtercamera, al het gebruik van de twee sensoren toen wel anders. Nu gebruikt Honor de twee 12-megapixel sensoren van de Honor 8 namelijk om foto’s genomen met de smartphone te voorzien van een betere kleurweergave. Bij de Honor 6 Plus was de dubbele achtercamera om na het nemen van een foto de focus te verleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Xander -

    Leuke hand-on na 48u. Ik heb gemist hoe groot het scherm is…. Is het toestel erg vergelijkbaar met de Huawei P9 of is hij toch anders? Hij lijkt in ieder geval veel waar voor zijn geld te geven als je met EMUI om kan gaan. Mijn vrouw heeft dat op haar Huawei P8 Lite, en ik vind het eigenlijk wel prima in elkaar zitten. Ik heb liever een applicatie menu, maar door gelijksoortige Apps in mapjes te doen kan je je home screen ook aardig opgeruimd houden (deed ik op mijn iPhone 5s ook). De grote voordelen van Android vind ik dan de widget en de mogelijkheid om meer aan je eigen smaak aan te passen. Wel fijn dat ze nu standaard icoontjes hebben gebruikt. Op de P8 Lite kon ik geen mooi neutraal standaard thema vinden

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters