Honor 8 vs Samsung Galaxy S6 (Edge) review

Wat is beter? Een oud vlaggenschip, of een nieuwe budgettopper? In deze video beantwoorden we die vraag aan de hand van een interessante vergelijking: Honor 8 vs Samsung Galaxy S6.

Honor 8

De Honor 8 is het nieuwe paradepaardje van Honor dat sinds ongeveer een maand verkrijgbaar is. De smartphone neemt veel technische kenmerken over van de Huawei P9, maar is in een ander jasje gehesen en gericht op een jongere doelgroep. Dat brengt als positieve bijkomstigheid dat de prijs lager ligt: met €399 valt de Honor 8 prijstechnisch aan de bovenkant van het middensegment. De smartphone heeft een snelle Kirin 950-processor, 4GB werkgeheugen, een dubbele 12-megapixelcamera en een 5,2-inch full HD-scherm. Niet verkeerd, dus.

Samsung Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge waren natuurlijk vorig jaar de vlaggendragers voor Samsung. De Edge-variant is vanwege zijn gebogen scherm iets duurder, maar verder zijn de toestellen identiek. Onder de motorkap ligt een Samsung Exynos 7 Octa-processor en 3GB werkgeheugen en de schermresolutie bedraagt 2560×1440 pixels. De camera is optisch gestabiliseerd, heeft een groot diafragma en heeft een resolutie van 16 megapixel.

Verschillen

De verschillen tussen de toestellen zijn misschien groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoewel ze beiden een snelle 64-bit octacoreprocessor hebben, merk je dat de Honor 8 sneller is vanwege zijn nieuwere chipset. Ook het extra werkgeheugen helpt daarbij natuurlijk. De Samsung Galaxy S6 (Edge) wint het op multimediavlak, dankzij zijn lichtsterkere camera en mooie amoled-scherm. De Honor 8 is op zijn beurt weer uitgebreider met zijn dualsim-functie en uitbreidbare geheugen. De keuze Honor 8 vs Samsung Galaxy S6 (Edge) is dus geen eenvoudige. In deze video proberen we je te informeren over welke van de twee toestellen je beter kunt kopen.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters