HTC 10 hands-on video

UTRECHT –  De opvolger van de HTC One M9 is het nieuwe toptoestel van HTC en heet de HTC 10. In deze handson vertellen we je wat meer over het toestel dat over ongeveer een maand uit gaat komen.  Wil je alles rustig nalezen dan kan dat in de geschreven handson.

Zoals we van HTC gewend zijn is het design van het toestel erg solide. Het toestel heeft een aluminium behuizing, waarvan de achterkant uit één stuk is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de telefoon erg stevig aanvoelt. De randen aan de achterkant van het toestel zijn schuin afgeslepen waardoor het toestel mooi in de hand komt te liggen.

Verbeterd beeldscherm

De Taiwanese fabrikant heeft naar zijn achterban geluisterd en heeft ervoor gekozen om de beeldschermresolutie te verhogen ten opzichte van het vorige model.

HTC heeft redelijk lang vastgehouden aan een 1080p resolutie voor zijn smartphones maar dit jaar vinden we een 5,2 inch 2K scherm in hunvlaggenschip. Dit resulteert in een mooi en helder scherm, waar een kleine curve in zit. HTC claimt dat er 30% meer kleur in te zien is en heeft ook veel aandacht besteed aan de responsetijd van het scherm. Waar de huidige telefoons 200 milisconden nodig hebben om een aanraking te registreren is dat bij de HTC 10 slecht 120 miliseconden. Hierdoor voelt het typen zeer snel en realistisch aan.

Snelheid en kracht

Het toestel heeft een USB-c poort, waarmee snel kan worden opgeladen en data ook razendsnel kan worden overgedragen. De 4GB werkgeheugen zorgt ervoor dat de Snapdragon 820 chipset snel zijn werk kan doen en in onze handson was dat ook goed te merken. Het toestel heeft geen enkele keer gehaperd en alle applicaties startten razendsnel op.

Fantastisch geluid

Het geluid van de HTC toestellen was altijd één van de unieke features en het Boomsound geluid klinkt dan ook fantastisch. De front-facing speakers uit voorgaande modellen zijn legendarisch. Door het plaatsen van de vingerafdruksensor heeft een van de twee speakers zijn weg gevonden naar de onderkant van het toestel, maar dat doet geen afbraak aan het geluid.

 Verbeterde camera

De camera is in tegenstelling tot voorgaande modellen van uitmuntende kwaliteit en wanneer er video wordt opgenomen kan dat in 4K en met HD audio.

Houd de site in de gaten voor een uitgebreide review van het toestel!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters