HTC 10 vs Huawei P9 review

De HTC 10 en Huawei P9 zijn twee highend-smartphones die voorzien zijn van een mooi, aluminium ontwerp. Maar toch zijn de twee toestellen heel verschillend. Welk van beide het interessantst is, vertelt Sebastien je in deze video.

Premium vormgeving

Dat de HTC 10 en Huawei P9 een highend-ontwerp hebben staat vast. Maar het ontwerp van beide toestellen is wel helemaal verschillend. Huawei heeft zijn P9 voorzien van een iets meer afgerond ontwerp, terwijl de HTC 10 voorzien is van een ontwerp met iets meer hoekjes. Het ontwerp van alle twee de toestellen is trouwens gebaseerd op dat van hun voorgangers. Iets wat helemaal geen probleem is, doordat er aanpassingen zijn doorgevoerd in het ontwerp zien de smartphones er nog beter uit dan hun voorgangers. Leg je de P9 naast de HTC 10, dan zul je merken dat de smartphone iets dunner en ook kleiner is. Eveneens is de achterkant van de HTC 10 lichtjes afgerond waardoor het toestel iets beter in de hand ligt, terwijl de P9 een vlakke achterkant heeft gekregen. Het voordeel van het ontwerp van de Huawei P9 is dan wel dat de camerasensor verwerkt is in het ontwerp, wat bij de HTC 10 niet het geval is. Een nadeel is dan wel dat de achterkant van de P9 erg krasgevoelig is, en hier heeft de HTC 10 geen last van. Het komt er dus vooral op neer dat je zelf even moet kijken welk van beide toestellen jij het mooist vindt. Ik zou bijvoorbeeld gaan voor de HTC 10 omdat hij iets ‘robuuster’ aanvoelt, maar er zullen ook heel wat mensen zijn die de verfijning van de Huawei P9 net iets aangenamer vinden.

Krachtig

In de HTC 10 zit een Snapdragon 820-quadcore processor met 4GB werkgeheugen, in de Huawei P9 zit een Hisilicon Kirin 955-octacore processor met 3GB. De twee toestellen zijn dus voorzien van de beste processoren die je momenteel op de markt kun vinden. Het is dan ook geen verrassing dat alles wat je op de toestellen doet verloopt zonder enige problemen. Welk van de twee het snelst is hangt een beetje af van de taak. Maar algemeen gezien kun je zeggen dat de Huawei P9 soms toch dat kleine beetje sneller is dan de HTC 10. In zowel de Huawei P9 als de HTC 10 zit een 3000mAh accu. Hoewel er op papier geen verschil is, kun je toch net iets langer doorgaan op een laadbeurt met de P9 dan met de HTC 10.

HTC 10 of Huawei P9

Hoe de twee toestellen verder naast elkaar presteren, en welk van beide we je zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters