HTC 10 vs LG G5 review

We hebben de HTC 10 al met bijna ieder vlaggenschip dat je nu kunt verkrijgen vergeleken, op één toestel na. Dit ene toestel is de LG G5, en in deze video gaat Sebastien je vertellen of je beter voor dit toestel gaat of toch beter voor de HTC 10.

Aluminium

Zowel HTC als LG hebben hun toestel voorzien van een mooi, aluminium ontwerp. Weliswaar in een compleet andere ontwerpstijl natuurlijk. Voor het ontwerp van de HTC 10 heeft het bedrijf inspiratie gehaald bij de voorgangers van het toestel. Hier is natuurlijk niets mis mee want de smartphone ziet er nog altijd erg goed uit. Achteraan heeft HTC gebruik gemaakt van afgesneden randjes, en vooraan vind je nu een vingerafdrukscanner die ingebouwd is in de thuisknop. Omdat het toestel gemaakt is uit één stuk aluminium, voelt het heel solide aan in de hand en ziet het er eveneens ook zo uit. Bij LG hebben ze met hun G5 dan de eerste stappen richting een modulaire smartphone gezet. Want ook al heeft de G5 een aluminium ontwerp, kun je toch de batterij van het toestel verwisselen. Dit doordat je de onderkant van de smartphone van het toestel kunt ‘schuiven’. Zo kun je niet alleen de accu verwisselen, maar ook modules aan de smartphone hangen. Dit is wel leuk, al vinden we het wel jammer dat er nog niet zo veel modules beschikbaar zijn.

3 achtercamera’s

Als je de achtercamera’s van de HTC 10 en LG G5 optelt, dan kom je niet uit op 2 zoals meestal het geval zou zijn, maar wel op 3. Dit doordat LG zijn G5 voorzien heeft van twee sensoren achteraan. Eén 16-megapixel sterke sensor (zoals bij de LG G4) en ook nog een 8-megapixel sterke sensor waarmee je foto’s kunt schieten met een breedte van 135°. De HTC 10 heeft op zijn beurt achteraan en 12-megapixelcamera staan. Hoewel de twee camera’s op de LG G5 wel leuk zijn, kun je kwalitatief gezien toch mooiere foto’s schieten met de HTC 10.

HTC 10 vs LG G5 conclusie

Welk van beide smartphone nu het best bij je past, dat gaat Sebastien je vertellen in deze video. Voor een geschreven review van de HTC 10 kun je hier terecht, en voor een geschreven review van de LG G5 hier.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters