HTC 10 vs Samsung Galaxy S7 review

Qua vormgeving zijn de HTC 10 en Samsung Galaxy S7 twee compleet verschillende toestellen. Wat ze wel gemeenschappelijk hebben, is dat het twee highend-toestellen zijn. Welk van de twee smartphones het beste is, vertelt Sebastien je in deze video.

Premium vormgeving

Hoewel de HTC 10 en Galaxy S7 een verschillende vormgeving hebben, zijn beide toestellen toch heel premium. Elk wel op zijn eigen manier. Bij Samsung hebben ze hun toestel voorzien van een glazen ontwerp met aluminium rand. Dit ontwerp is gebaseerd op dat van de Galaxy S7 zijn voorganger, de Galaxy S6. Wat veranderd is in vergelijking met dit toestel is dat de Galaxy S7 iets dikker is geworden, waardoor het toestel beter in de hand ligt. Eveneens is de smartphone waterdicht geworden en opnieuw voorzien van een poortje voor je micro sd-kaart.

Aan de andere kant hebben we dan de HTC 10. Net zoals bij de voorgangers van het toestel, is HTC bij de 10 gegaan voor een volledig aluminium ontwerp. HTC heeft de smartphone laten maken uit een stuk aluminium, en dit voel je. Het toestel voelt lekker stevig aan in de hand. Achteraan zorgen de afgesneden randjes voor een leuke extra toets. In tegenstelling tot de Galaxy S7 is de HTC 10 wel niet waterdicht, maar hij is wel eveneens voorzien van een micro sd-kaartslot. Ook zijn beide toestellen uitgerust met een vingerafdrukscanner die verwerkt is in de thuisknop aan de voorzijde van het toestel. De vingerafdrukscanner van de Galaxy S7 is net iets beter dan die van de HTC 10, al is hij blijkbaar wel een beetje krasgevoelig.

Concurrerende processoren

HTC heeft zijn HTC 10 voorzien van een Snapdragon 820-quadcoreprocessor met 4GB werkgeheugen. In de Samsung Galaxy S7 zit de meest nabije concurrent van de Snapdragon 820: de Exynos 8-octacoreprocessor met eveneens 4GB werkgeheugen. Zelfs met de verschillende processoren, presteren de twee smartphones geweldig. Alles wat je zowel op de HTC 10 als Samsung Galaxy S7 doet verloopt zonder enige problemen. Zelfs tijdens het gebruik van grafisch zware applicaties doen de HTC 10 en Galaxy S7 alsof je het toestel net uit standby haalt: ze presteren geweldig. Maar welk van beide toestellen nu toch net dat beetje beter presteert, kom je te weten in deze video.

In onderstaande video gaan we de HTC 10 en Samsung Galaxy S7 volledig vergelijken, en vertellen we je welk van de twee toestellen de beste keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bianca -

  Ik vind jouw voorkeur voor Samsung wel erg door de review schijnen.
  Ik heb al diverse vergelijkingen gelezen en gekeken (heb nu een HTC privé en voor werk een Samsung 2017 model en vind beide toestellen mooi)
  Sommige dingen die je zegt die minder zouden zijn aan de HTC kom ik zelfs in andere revieuws niet zo tegen of zelfs tegenover gesteld.
  Bv het scherm, Samsung maakt gebruik van amoled, en daardoor gaan de zwarte pixels uit, wat diepe kleuren geeft, echter de kleuren van Samsung worden ook wel als niet realistisch benoemd. HTC maakt gebruik van een LCD scherm, dus die kan dat niet, maar door de doorontwikkeling is het zwart wel dieper dan vroeger en daar staat tegenover dat deze technologie minder batterij verbruik kent.

  Ik denk dat deze toestellen zo aan elkaar gewaagd zijn dat het een kwestie van voorkeur blijft…. 🙂

 2. Freddie -

  Blijft persoonlijke voorkeur. Samsung camera en beeldschermen zijn erg oversaturated. Kleuren zijn erg vel, niet heel realistisch. Na update van de HTC 10 zijn er merkbaar betere prestaties van camera etc.
  Samsung software is plastic fantastic…te speels. Erg veel apps waar je niets aan hebt, of meerdere van zelfde functie aanwezig. Sense daar tegenover is zo goed als GPE edition.

  Beide zijn beste smartphones, maar om nou te zeggen dat de Samsung beter is? Nee..

  1. Ricolav -

   @Freddie: Wanneer heb je voor het laatst een Samsung gebruikt? Het oude TouchWiz hebben ze allang niet meer. Tegenwoordig is het zelfs een van de beste skins, met elegante animaties en handige features. En de meeste extra apps kun je verwijderen. HTC heeft overigens ook bloatware. De camera van de Samsung is gewoon beter. Ook na de update was dit zo. De gesatureerde kleuren is een instelling. Je kan bij Samsung ook kiezen voor een normaal profiel. Echter willen de meeste mensen gewoon die felle kleuren dus het is logisch dat als standaard in te stellen. Displaymate heeft ook gewoon aangegeven dat de S7 gewoon het beste mobiele paneel is dat ze ooit gezien hebben. Dat heeft niets met een persoonlijke voorkeur te maken.

   Wat je zegt over dat Sense lijkt op een GPE is gewoon niet waar. Ze hebben eigen icoontjes en zaken als blinkfeed (waar ook nog eens reclame in zit). Ze hebben wel eigen apps vervangen voor standaard apps zodat je geen dubbele apps hebt, wat een goede keus is. Al is het niet zo dat die Google-apps altijd beter zijn. De agenda in TouchWiz is bijv. gewoon beter. Verder heb je functies als splitscreen en losse windows. Dat komt in Android N standaard in Android, maar met de s7 kun je het dus nu al gebruiken.

   Als je Vanilla Android belangrijk vind moet je dus gewoon voor een Nexus gaan, of evt. voor een Xperia. De instellingen van Sense zijn namelijk wel heel anders.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters