HTC 10 vs Samsung Galaxy S7 review

Qua vormgeving zijn de HTC 10 en Samsung Galaxy S7 twee compleet verschillende toestellen. Wat ze wel gemeenschappelijk hebben, is dat het twee highend-toestellen zijn. Welk van de twee smartphones het beste is, vertelt Sebastien je in deze video.

Premium vormgeving

Hoewel de HTC 10 en Galaxy S7 een verschillende vormgeving hebben, zijn beide toestellen toch heel premium. Elk wel op zijn eigen manier. Bij Samsung hebben ze hun toestel voorzien van een glazen ontwerp met aluminium rand. Dit ontwerp is gebaseerd op dat van de Galaxy S7 zijn voorganger, de Galaxy S6. Wat veranderd is in vergelijking met dit toestel is dat de Galaxy S7 iets dikker is geworden, waardoor het toestel beter in de hand ligt. Eveneens is de smartphone waterdicht geworden en opnieuw voorzien van een poortje voor je micro sd-kaart.

Aan de andere kant hebben we dan de HTC 10. Net zoals bij de voorgangers van het toestel, is HTC bij de 10 gegaan voor een volledig aluminium ontwerp. HTC heeft de smartphone laten maken uit een stuk aluminium, en dit voel je. Het toestel voelt lekker stevig aan in de hand. Achteraan zorgen de afgesneden randjes voor een leuke extra toets. In tegenstelling tot de Galaxy S7 is de HTC 10 wel niet waterdicht, maar hij is wel eveneens voorzien van een micro sd-kaartslot. Ook zijn beide toestellen uitgerust met een vingerafdrukscanner die verwerkt is in de thuisknop aan de voorzijde van het toestel. De vingerafdrukscanner van de Galaxy S7 is net iets beter dan die van de HTC 10, al is hij blijkbaar wel een beetje krasgevoelig.

Concurrerende processoren

HTC heeft zijn HTC 10 voorzien van een Snapdragon 820-quadcoreprocessor met 4GB werkgeheugen. In de Samsung Galaxy S7 zit de meest nabije concurrent van de Snapdragon 820: de Exynos 8-octacoreprocessor met eveneens 4GB werkgeheugen. Zelfs met de verschillende processoren, presteren de twee smartphones geweldig. Alles wat je zowel op de HTC 10 als Samsung Galaxy S7 doet verloopt zonder enige problemen. Zelfs tijdens het gebruik van grafisch zware applicaties doen de HTC 10 en Galaxy S7 alsof je het toestel net uit standby haalt: ze presteren geweldig. Maar welk van beide toestellen nu toch net dat beetje beter presteert, kom je te weten in deze video.

In onderstaande video gaan we de HTC 10 en Samsung Galaxy S7 volledig vergelijken, en vertellen we je welk van de twee toestellen de beste keuze is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters