HTC Desire 830 videoreview

Begin juli heeft HTC zijn nieuwe Desire 830-smartphone aangekondigd. Dit toestel moet zich met zijn ‘premium dual tone design’ onderscheiden van de concurrentie. Hoe wij de HTC Desire 830 vinden, kom je te weten in deze videoreview.

HTC Desire 830

De Desire 830 van HTC is een toestel met een prima uitstraling. Hij heeft een plastic achterkant met aluminium randjes. Het toestel beschikt over een MediaTek MT6753 processor met 3GB aan werkgeheugen. Verder heeft de Desire 830 32 GB aan opslaggeheugen dat uitbreidbaar is, een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 4 ultrapixelcamera aan de voorkant. Dat laatste moet ervoor zorgen dat de camera meer licht opvangt, omdat de pixels in de camera groter zijn.

Software

De Desire 830 van HTC heeft als besturingssysteem Android 5.1 Lollipop. Hiermee draait de telefoon op een relatief oude softwareversie. Dit is toch jammer, aangezien het toestel in april officieel is aangekondigd. Je zou dus verwachten dat er standaard Android 6.0 Marshmallow op zou staan, wat helaas niet het geval is. Een update naar Android 7.0 Nougat is hiermee ook te betwijfelen. Verder heeft de Desire 830 een redelijke stock Android-ervaring. Het toestel heeft over de software heen wel een eigen schil, wat de HTC Sense-skin wordt genoemd. De skin is redelijk onopvallend en relatief makkelijk in gebruik.

Het toestel heeft helaas een aantal Bloatware-apps. Dit brengt wat ons betreft een minder goede ervaring met zich mee. Toch kun je deels zelf kiezen welke applicaties je installeert en zit je niet vast aan een overheersend aantal apps van de fabrikant. In de software-ervaring kun je ervoor kiezen om BlinkFeed te gebruiken. Dit is een soort Google Now-variant van HTC en vertelt je de laatste nieuwtjes over jouw persoonlijke interesses. Toch werkt deze functie niet helemaal zoals wij willen. Regelmatig hadden wij een nieuwtje dat meerdere malen terug komt in de feature, omdat er meerdere sites dezelfde nieuwsitems schrijven. Verder krijg je via BlinkFeed af en toe reclame te zien, waardoor je dus eigenlijk twee keer ‘betaalt’ voor de content.

Geluid

Een erg groot pluspunt van de Desire 830 is echter het geluid. Zowel de speakers van het toestel als de 3,5mm-jack is erg netjes. De speakers van de Desire 830 zijn stereo, wat zorgt voor een betere geluidservaring ten opzichte van sommige concurrenten. Dit komt onder andere door HTC BoomSound. Deze feature zorgt ervoor dat het geluid net wat voller klinkt en dus prettiger is om naar te luisteren.

De videoreview van de HTC Desire 830 is hieronder te bekijken. Ook hebben wij een geschreven review van het toestel. Deze kun je hier vinden.

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters