HTC One M8 vs Samsung Galaxy Note 3 review

HTC heeft met de One M8 een nieuw vlaggenschip op de markt gezet, dat het vooral moet opnemen tegen de nieuwe Galaxy S5 en Xperia Z2. Echter zijn ook zeker de wat oudere toestellen nog geduchte concurrenten voor de M8 en in deze video zetten we hem tegenover de Galaxy Note 3 van Samsung.

De Samsung Galaxy Note 3 is ondanks dat hij een half jaar ouder is qua specificaties grotendeels gelijk aan HTC’s One M8 en heeft een groter scherm en betere camera. Het design van het toestel is duidelijk anders: de Note 3 is vrij standaard ontworpen met een plastic behuizing, terwijl de One M8 een vrij unieke en mooie aluminium unibody heeft. Beide smartphones hebben een quadcoreprocessor met vier Krait-kernen, bij de M8 is dat een Snapdragon 801-processor en bij de Note 3 een Snapdragon 800-chip. Verder valt nog het verschil in schermformaat op: de One M8 heeft een 5-inch-scherm terwijl de Note 3 een 5,7-inch-scherm heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gertjanvb -

  Nogmaals, het verhaal over de bouwkwaliteit van de HTC One M8, omdat deze van aluminium is en unibody, helemaal top is, vergeet één ding! Dat indien er iets kapot gaat bij de HTC One M8, dat je dan reparatiekosten hebt, die aannemelijk zo duur zijn, dat je beter het toestel in de bekende gracht kunt gooien. Of een verzekering afsluiten, die ook het nodige kost per maand. Daarnaast vind ik de bouwkwaliteit van de Note 3 prima. Wat is er mis met kunststof?

  1. Quasimodo -

   Helemaal niks. Plastic is sterk, krasbestendig, goedkoop produceerbaar en last but not least: makkelijk vervangbare achterkant.
   Ok toegegeven zo'n M8 (de grey variant, silver is echt een stuk minder) ziet er reten strak uit maar elke keer als je hem neerlegt moet je opletten dat de achterkant niet krast, dan schiet het voor mij zijn doel voorbij. En zoals jij aangeeft: de M8 is niet bepaald reparatie-vriendelijk.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters