HTC One M8 vs Samsung Galaxy Note 3 review

HTC heeft met de One M8 een nieuw vlaggenschip op de markt gezet, dat het vooral moet opnemen tegen de nieuwe Galaxy S5 en Xperia Z2. Echter zijn ook zeker de wat oudere toestellen nog geduchte concurrenten voor de M8 en in deze video zetten we hem tegenover de Galaxy Note 3 van Samsung.

De Samsung Galaxy Note 3 is ondanks dat hij een half jaar ouder is qua specificaties grotendeels gelijk aan HTC’s One M8 en heeft een groter scherm en betere camera. Het design van het toestel is duidelijk anders: de Note 3 is vrij standaard ontworpen met een plastic behuizing, terwijl de One M8 een vrij unieke en mooie aluminium unibody heeft. Beide smartphones hebben een quadcoreprocessor met vier Krait-kernen, bij de M8 is dat een Snapdragon 801-processor en bij de Note 3 een Snapdragon 800-chip. Verder valt nog het verschil in schermformaat op: de One M8 heeft een 5-inch-scherm terwijl de Note 3 een 5,7-inch-scherm heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gertjanvb -

  Nogmaals, het verhaal over de bouwkwaliteit van de HTC One M8, omdat deze van aluminium is en unibody, helemaal top is, vergeet één ding! Dat indien er iets kapot gaat bij de HTC One M8, dat je dan reparatiekosten hebt, die aannemelijk zo duur zijn, dat je beter het toestel in de bekende gracht kunt gooien. Of een verzekering afsluiten, die ook het nodige kost per maand. Daarnaast vind ik de bouwkwaliteit van de Note 3 prima. Wat is er mis met kunststof?

  1. Quasimodo -

   Helemaal niks. Plastic is sterk, krasbestendig, goedkoop produceerbaar en last but not least: makkelijk vervangbare achterkant.
   Ok toegegeven zo'n M8 (de grey variant, silver is echt een stuk minder) ziet er reten strak uit maar elke keer als je hem neerlegt moet je opletten dat de achterkant niet krast, dan schiet het voor mij zijn doel voorbij. En zoals jij aangeeft: de M8 is niet bepaald reparatie-vriendelijk.

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters