HTC U11 preview video

De HTC U11 is de nieuwe topsmartphone van HTC. Met een sterke basis en een aantal leuke toevoegingen hoopt HTC met het toestel de harten van veel consumenten te veroveren. In deze videopreview hoor je er alles over.

Edge Sense

Misschien wel de belangrijkste nieuwe functie van de U11 is Edge Sense. Daarmee kan het toestel voelen als je erin knijpt. Zo kun je bijvoorbeeld de zaklamp van het toestel aanzetten door te knijpen of een foto maken door te knijpen. Leuk bedacht en op zich goed uitgewerkt. Of het in de praktijk ook echt handig zal blijken moeten we nog zien.

Het ontwerp van de U11 is dus bijzonder door zijn ‘knijpsensoren’, maar doet het ook los daarvan goed. De glazen achterkant is vrij strak met een kleine verhoging voor de camera. Met een speciale productietechniek heeft HTC ervoor gezorgd dat hij licht bijzonder reflecteert, wat er mooi uitziet. Hij loopt bijna naadloos over in de aluminium zijkant, die weer bijna naadloos overloopt in de glazen voorkant. Het enige dat mist is een mooi bijna randloos scherm aan de voorkant.

Muziek en camera zijn belangrijk

HTC is traditioneel erg sterk op muziekgebied. Behalve het gebrek aan een 3,5mm audiojack stelt de U11 daarin niet teleur. Het toestel heeft BoomSound Hifi-speakers en een goede audiochip. Hij wordt geleverd met een headset die een paar slimme features heeft. Bijvoorbeeld actieve ruisonderdrukking. Ook met de camera hoopt HTC indruk te maken. Omdat de software daarvan nog geoptimaliseerd wordt mocht ik hem nog niet proberen helaas. Softwarematig heeft HTC een trucje vergelijkbaar met de HDR+ functie van de Google Pixel toegepast. De 12-megapixelcamera zit ook qua specificaties goed in elkaar: hij heeft een diafragma van f/1.7 en optische beeldstabilisatie.

De HTC U11 zal vanaf ongeveer 1 juni verkrijgbaar zijn voor €750. In deze HTC U11 videopreview hoor je alles over het toestel.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters