HTC U11 vs Apple iPhone 7 Plus review

In deze video neemt de nieuwe topper van HTC het op tegen de Apple iPhone 7 Plus. Die is natuurlijk al een stukje ouder, maar houdt zich nog steeds prima tegenover de HTC U11. In deze video leggen we je uit hoe dat precies zit.

Ontwerp met veel gelijkenissen

Okay, de HTC U11 heeft een glazen achterkant en de Apple iPhone 7 Plus is helemaal van aluminium. Dus daar zitten wel de nodige verschillen. Toch heeft het ontwerp van de twee toestellen over de hele linie opvallend veel van elkaar weg. De HTC U11 en de Apple iPhone 7 Plus zijn allebei waterdicht. Ze hebben allebei relatief grote schermranden met een vingerafdrukscanner-annex-homeknop onder het scherm. En beide toestellen moeten het stellen zonder een 3,5mm-audiojack.

Krachtige toppers

Los van de gelijkenissen op ontwerpgebied zijn er nog wel wat zaken waarin de iPhone 7 Plus en de U11 op elkaar lijken. Hoewel ze een compleet andere chipset hebben, zijn ze beiden erg snel en krachtig. Bovendien hebben ze allebei een goede 12-megapixelcamera. Die van de iPhone heeft twee lenzen, wat extra flexibiliteit toevoegt. Met een van de lenzen kun je namelijk zoomen. De HTC moet het stellen met een enkele cameralens, maar heeft wel veel meer opties in de software. Zo kun je RAW-foto’s maken en zo goed als alles zelf instellen. Leuk voor de wat serieuzere smartphonefotograaf dus.

Een vlak waar de twee duidelijk verschillen is software. De Apple iPhone 7 Plus draait op iOS 10 en de HTC U11 is voorzien van Android 7.1 Nougat. Welke van die twee platformen je meer ligt is misschien wel een van de belangrijkste redenen om voor de Apple of de HTC te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters