HTC U11 vs Apple iPhone 7 Plus review

In deze video neemt de nieuwe topper van HTC het op tegen de Apple iPhone 7 Plus. Die is natuurlijk al een stukje ouder, maar houdt zich nog steeds prima tegenover de HTC U11. In deze video leggen we je uit hoe dat precies zit.

Ontwerp met veel gelijkenissen

Okay, de HTC U11 heeft een glazen achterkant en de Apple iPhone 7 Plus is helemaal van aluminium. Dus daar zitten wel de nodige verschillen. Toch heeft het ontwerp van de twee toestellen over de hele linie opvallend veel van elkaar weg. De HTC U11 en de Apple iPhone 7 Plus zijn allebei waterdicht. Ze hebben allebei relatief grote schermranden met een vingerafdrukscanner-annex-homeknop onder het scherm. En beide toestellen moeten het stellen zonder een 3,5mm-audiojack.

Krachtige toppers

Los van de gelijkenissen op ontwerpgebied zijn er nog wel wat zaken waarin de iPhone 7 Plus en de U11 op elkaar lijken. Hoewel ze een compleet andere chipset hebben, zijn ze beiden erg snel en krachtig. Bovendien hebben ze allebei een goede 12-megapixelcamera. Die van de iPhone heeft twee lenzen, wat extra flexibiliteit toevoegt. Met een van de lenzen kun je namelijk zoomen. De HTC moet het stellen met een enkele cameralens, maar heeft wel veel meer opties in de software. Zo kun je RAW-foto’s maken en zo goed als alles zelf instellen. Leuk voor de wat serieuzere smartphonefotograaf dus.

Een vlak waar de twee duidelijk verschillen is software. De Apple iPhone 7 Plus draait op iOS 10 en de HTC U11 is voorzien van Android 7.1 Nougat. Welke van die twee platformen je meer ligt is misschien wel een van de belangrijkste redenen om voor de Apple of de HTC te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters