HTC U11 vs LG G6 review

HTC en LG hebben het allebei niet makkelijk op de smartphonemarkt, maar dat weerhoudt ze er niet van om goede smartphones af te leveren. De LG G6 en HTC U11 zijn beide indrukwekkende toestellen en in deze video kijken we welke het beste scoort.

Nieuw ontwerp, of toch nieuwe hardware?

LG heeft met zijn G6 zeker een streepje voor op ontwerpgebied. De telefoon heeft een groot randloos Full Vision Display, dat ervoor zorgt dat hij vrij klein is ondanks zijn 5,7-inch scherm. De HTC U11 heeft een regulier 5,5-inch scherm. Omdat daar geen extra kleine randen omheen zitten, is de HTC ondanks de kleinere diagonaal het grootste toestel van de twee.

Daar tegenover staat dat HTC de nieuwste hardware te pakken heeft. LG wilde zijn G6 per se begin dit jaar uitbrengen en kon toen nog niet aan de Snapdragon 835-chipset komen. De HTC U11 is pas net op de markt en door even te wachten heeft HTC die chip wel kunnen bemachtigen. Dat betekent een nieuwere generatie hardware en dus betere prestaties voor de HTC.

Waterdichte cameratoppers

Een trend waarin beide smartphones meegaan, is de waterdichte behuizing. Zowel LG als HTC maakten dit jaar hun eerste waterdichte vlaggenschip. En vlaggenschepen zijn de beide toestellen. Ondanks de wat mindere hardware van de LG G6 is het een indrukwekkende telefoon. Onder andere op cameragebied scoort hij goed, met een goede 13-megapixelcamera met groothoeklens ernaast. HTC pakt het op cameragebied wat traditioneler aan. De U11 heeft maar één lens, maar loopt kwalitatief wel voor op bijna alle smartphones van dit moment. Inclusief de LG G6.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters