HTC U12+ preview

HTC maakt vandaag zijn nieuwe topsmartphone wereldkundig: de HTC U12+. Een bijzondere smartphone die het vooral moet hebben van zijn knijpbediening en sterke multimediafeatures. In deze HTC U12+ preview vertellen we je er alles over.

Bijzonder ontwerp

Een van de pluspunten van de HTC U12+ is zeker zijn ontwerp. Dat borduurt voort op de U11, maar heeft wat kleinere schermranden en een strakkere achterkant. Misschien nog wel belangrijker: HTC heeft een tweetal nieuwe kleuren geïntroduceerd, beiden met hun eigen unieke uitstraling. De blauwe variant is een beetje doorzichtig aan de achterkant, waardoor je bijvoorbeeld de aansluiting van de vingerafdrukscanner ziet zitten. De rode ziet er afhankelijk van hoe je hem bekijkt rood of wat meer goud uit.

De zijkant van het toestel is aanraakgevoelig, wat HTC ‘Edge Sense’ noemt. Daardoor kun je het toestel bedienen door erin te knijpen, waar HTC wat nieuwe features aan toegevoegd heeft.

IJzersterke camera

Verder moet de U12+ het vooral hebben van zijn multimediafeatures. HTC heeft naar eigen zeggen de erg goede camera van de U11 nog verder verbeterd. Op het eerste gezicht lijkt het bedrijf daar gelijk in te hebben. Naast het verbeteren van de beeldverwerkingssoftware heeft HTC een tweetal lenzen toegevoegd. Een aan de voorkant en een aan de achterkant. Die zorgen ervoor dat je (zelf)portretten kan maken met een mooi bokeh-effect en voegen extra flexibiliteit toe.

Beide selfiecamera’s hebben een resolutie van 8 megapixel. De een heeft een normale beeldhoek, de ander heeft een extra grote beeldhoek. Zo kun je makkelijk met al je vrienden op de foto. Achterop is naast de reguliere 12-megapixelcamera een 16-megapixel zoomcamera toegevoegd, zodat je 2x zoom zonder kwaliteitsverlies heeft. Met wat slimme softwaretrucjes voegt HTC daar geavanceerde digitale zoom aan toe, zodat je 10x kunt zoomen met relatief goede kwaliteit.

Ook op muzikaal gebied scoort de U12+. Daarover hoor je in deze video meer.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters