HTC U12+ videoreview

Hoewel HTC niet bijzonder groot meer is in de smartphonemarkt, maakt het bedrijf nog wel interessante toestellen. Op papier geldt dat in ieder geval ook voor de U12+, die een bijzonder ontwerp en vier camera’s heeft. In deze HTC U12+ videoreview zoeken we uit of het toestel ook in de praktijk zo goed scoort.

Bijzonder ontwerp

Een van de pluspunten van de HTC U12+ is zeker zijn ontwerp. Dat is vrij standaard voor hedendaagse bevroren, maar HTC heeft een tweetal nieuwe kleuren geïntroduceerd. Beiden met hun eigen unieke uitstraling. De blauwe variant is een beetje doorzichtig aan de achterkant, waardoor je bijvoorbeeld de aansluiting van de vingerafdrukscanner ziet zitten. De rode ziet er, afhankelijk van hoe je hem bekijkt, wat meer goud uit.

De zijkant van het toestel is aanraakgevoelig, wat HTC ‘Edge Sense’ noemt. Daardoor kun je het toestel bedienen door erin te knijpen

IJzersterke camera

Verder moet de U12+ het vooral hebben van zijn multimedia-features. HTC heeft een erg nette dubbele camera ingebouwd en ook voorop zit een extra lens. Die zorgen ervoor dat je (zelf)portretten kan maken met een mooi bokeh-effect en voegen extra flexibiliteit toe.

Beide selfie-camera’s hebben een resolutie van 8 megapixel. Achterop is naast de reguliere 12-megapixelcamera een 16-megapixel zoomcamera toegevoegd, zodat je 2x zoom zonder kwaliteitsverlies hebt. Met wat slimme softwaretrucjes voegt HTC daar geavanceerde digitale zoom aan toe, zodat je 10x kunt zoomen met relatief goede kwaliteit.

Ook op muzikaal gebied scoort de U12+ over het algemeen goed, hoewel een audiojack ontbreekt. Dat een meer bespreken we uitgebreid in deze video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters