Huawei Ascend P1 vs Galaxy Nexus review

De Galaxy Nexus van Samsung en de Huawei Ascend P1 zijn toestellen die op het eerste gezicht misschien niet zo veel met elkaar te maken hebben, maar eigenlijk toch heel erg op elkaar lijken. Ze hebben een soortgelijk scherm, dezelfde processor en draaien beiden op de standaard Android 4.0-interface. Een groot verschil is het schermformaat: de Galaxy Nexus heeft met 4,7″ ten opzichte van de 4,3″ van de P1 een wat groter scherm.

Huawei is een speler die waarschijnlijk bijna niemand in Nederland zal kennen. En toch heeft een groot deel van Nederland minimaal één apparaat van de Chinese gigant in huis staan. Vooral modems worden vaak door Huawei in elkaar gezet, bijvoorbeeld de Experia Box van KPN. Ook op de telecommarkt is Huawei al tijden actief: me de Ideos X5 bijvoorbeeld hadden ze een redelijke verkoophit in sommige landen. En ook onder het merk van verschillende providers verkocht Hauwei redelijk wat toestellen, zelfs in Nederland. Maar onder eigen merk is het bedrijf nooit echt actief geweest in Europa. Daar gaat nu verandering in komen met de Ascend-lijn.

In deze video zullen we kijken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de twee toestellen, en vertellen of de Ascend P1 zijn meerprijs van zo’n €50 waard is.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters