Huawei P8 Lite Smart (GR3) videoreview

De Huawei GR3, in Nederland beter bekend als P8 Lite Smart, is een €200 dure smartphone die het vooral moet hebben van zijn prijs-kwaliteitverhoudig. Of het toestel hier succesvol in is, vertelt Dominick je in deze video.

Grijze muis

In onze geschreven review van het toestel hebben we het al aangekaart dat de Huawei GR3 verre van de mooiste smartphone is. De GR3 heeft een mooi aluminium ontwerp, maar omdat dit ontwerp redelijk ‘typisch’ is, lijkt de smartphone wat anoniem te zijn. Al is dit zeker geen ramp. Hij is stevig gebouwd, netjes afgewerkt en voor mensen die net van een ‘anonieme’ of niet te opvallende smartphone houden is het toestel ideaal.

Krachtig

Hoewel de Huawei GR3 niet zo spectaculair is qua ontwerp, stelt hij zeker niet teleur op het gebied van prestaties. In de smartphone zit een MediaTek MT6753T chipset met 2GB werkgeheugen. Deze chipset zorgt voor een soepele gebruikerservaring, en de GR3 hoort zelfs tot de best presterende toestellen in zijn prijsklasse. De batterij is ‘slechts’ 2200mAh groot, maar je kunt er toch makkelijk de dag mee doorkomen. En als gemiddelde gebruiker zul je er zelfs twee dagen mee kunnen doen op één laadbeurt.

Software

Net zoals bij iedere andere Huawei-smartphone, blijft EMUI een van de grootste minpunten van de smartphone. Dit omdat de EMUI-skin die Huawei bij al zijn toestellen overheen Android zet heel merkbaar aanwezig is. Zo merkbaar zelfs dat een launcher het probleem niet zal kunnen oplossen (voor sommigen). Anderen vinden de software leuk omdat het een iOS-achtige gebruikerservaring biedt. Wat we verder nog wat jammer vinden is dat het toestel op een ondertussen ietwat gedateerde versie van Android loopt, en ook van EMUI eigenlijk. In tegenstelling tot toestellen zoals de Huawei P9 Lite, loopt de Huawei GR3 nog op Android 5.1 en EMUI 3.1 Lite (ondertussen is Huawei aan versie 4.1 toe).

Huawei GR3 een aanrader of niet

Al bij al lijkt de Huawei GR3 op het eerste zicht dus wel een interessante smartphone te zijn. Maar of we je hem ook echt zouden aanraden, dat kom je te weten in onderstaande video.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters