Huawei Mate 10 Lite videoreview

Huawei zet met de Mate 10 Lite voor het eerst een goedkopere versie van een Mate-telefoon op de markt. Dat doet het met een goede reden: in de Mate-serie introduceerde Huawei dit jaar grote randloze schermen en die ontwikkeling brengt het graag naar het middensegment. Dat scherm is ook meteen het belangrijkste pluspunt van de Mate 10 Lite. Los daarvan is het toestel eigenlijk niet erg bijzonder, zoals je in deze Huawei Mate 10 Lite review uitgebreid kunt zien.

5,9 inch in een kleine behuizing

De behuizing van de Mate 10 Lite is pak ‘m beet even groot als die van een Nokia 8. Maar terwijl dat toestel een 5,3-inch scherm heeft, heeft de Mate 10 Lite een 5,9-inch scherm. Een flink verschil. Dat heeft Huawei voor elkaar gekregen door het scherm op te rekken tot een beeldverhouding van 18:9 en vrij kleine randen te geven. Precies zoals we dat bij veel high-endtelefoons zien tegenwoordig.

Dat smallere scherm betekent dat het toestel relatief handzaam is terwijl er toch veel tekst op het scherm past. Ook voor multitasken is het handig: je hebt meer ruimte om apps naast elkaar te zetten. Maar als je foto’s of filmpjes bekijkt komen er zwarte balken aan de zijkant en heb je er dus relatief weinig aan.

Doorsnee midranger

De Huawei Mate 10 Lite heeft dus een bijzonder scherm. Maar bovenal is de Huawei Mate 10 Lite gewoon een vrij doorsnee midranger. Hij heeft een 16-megapixelcamera, een full HD-scherm en een snelle maar wat verouderde Huawei Kirin 659-chipset. De software is de Emotion UI, nog gebaseerd op Android 7.0 Nougat. Hij is niet waterdicht, heeft geen draadloos opladen en de dubbele camera voegt relatief weinig toe. Geen drama voor €350, maar het zorgt er wel voor dat de Huawei Mate 10 Lite een beetje een ‘one issue-smartphone’ is.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters