Huawei Mate 10 Lite videoreview

Huawei zet met de Mate 10 Lite voor het eerst een goedkopere versie van een Mate-telefoon op de markt. Dat doet het met een goede reden: in de Mate-serie introduceerde Huawei dit jaar grote randloze schermen en die ontwikkeling brengt het graag naar het middensegment. Dat scherm is ook meteen het belangrijkste pluspunt van de Mate 10 Lite. Los daarvan is het toestel eigenlijk niet erg bijzonder, zoals je in deze Huawei Mate 10 Lite review uitgebreid kunt zien.

5,9 inch in een kleine behuizing

De behuizing van de Mate 10 Lite is pak ‘m beet even groot als die van een Nokia 8. Maar terwijl dat toestel een 5,3-inch scherm heeft, heeft de Mate 10 Lite een 5,9-inch scherm. Een flink verschil. Dat heeft Huawei voor elkaar gekregen door het scherm op te rekken tot een beeldverhouding van 18:9 en vrij kleine randen te geven. Precies zoals we dat bij veel high-endtelefoons zien tegenwoordig.

Dat smallere scherm betekent dat het toestel relatief handzaam is terwijl er toch veel tekst op het scherm past. Ook voor multitasken is het handig: je hebt meer ruimte om apps naast elkaar te zetten. Maar als je foto’s of filmpjes bekijkt komen er zwarte balken aan de zijkant en heb je er dus relatief weinig aan.

Doorsnee midranger

De Huawei Mate 10 Lite heeft dus een bijzonder scherm. Maar bovenal is de Huawei Mate 10 Lite gewoon een vrij doorsnee midranger. Hij heeft een 16-megapixelcamera, een full HD-scherm en een snelle maar wat verouderde Huawei Kirin 659-chipset. De software is de Emotion UI, nog gebaseerd op Android 7.0 Nougat. Hij is niet waterdicht, heeft geen draadloos opladen en de dubbele camera voegt relatief weinig toe. Geen drama voor €350, maar het zorgt er wel voor dat de Huawei Mate 10 Lite een beetje een ‘one issue-smartphone’ is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters