Huawei Mate 10 Lite vs Huawei P10 Lite review

Dé twee middenklassers van Huawei op dit moment zijn de Huawei P10 Lite en de Huawei Mate 10 Lite. Twee goedkopere varianten van de topsmartphones van Huawei die nogal veel van elkaar weg hebben. In deze video leggen we ze naast elkaar.

Randloos scherm

Eigenlijk heeft de Huawei Mate 10 Lite een onderscheidende feature, en dat is het randloze scherm. Daarmee verschilt hij van de gemiddelde smartphone in het middensegment en het is ook meteen het grootste verschil met de P10 Lite. De P10 Lite heeft een vrij standaard 5,2-inch scherm met een beeldverhouding van 16:9; de Mate 10 Lite heeft een groter 6-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9. Door die langere beeldverhouding en kleine randen rond het scherm is de Mate 10 Lite toch niet veel groter dan de P10 Lite.

Prijsverschil

Verder zijn de twee smartphones eigenlijk vrij standaard middenklassers. Ze hebben een vrij rappe achtkernige processor, een mooi scherm en een aardige camera. De interface is natuurlijk de bekende Emotion UI van Huawei en qua ontwerp zitten de toestellen netjes in elkaar.

Een belangrijk onderdeel van de vergelijking is daarom ook de prijs. En daar zit nogal een verschil in. De Huawei P10 Lite kost ongeveer €100 minder dan de Mate 10 Lite, vooral omdat hij iets ouder is. Omdat de twee smartphones los daarvan zoveel op elkaar lijken, is de P10 Lite dus eigenlijk de eenvoudige aanrader. Gelukkig zijn er ook zeker goede redenen om wel voor de Mate 10 Lite te kiezen; waarover we je in deze video meer vertellen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters