Huawei Mate 10 Lite vs Huawei P10 Lite review

Dé twee middenklassers van Huawei op dit moment zijn de Huawei P10 Lite en de Huawei Mate 10 Lite. Twee goedkopere varianten van de topsmartphones van Huawei die nogal veel van elkaar weg hebben. In deze video leggen we ze naast elkaar.

Randloos scherm

Eigenlijk heeft de Huawei Mate 10 Lite een onderscheidende feature, en dat is het randloze scherm. Daarmee verschilt hij van de gemiddelde smartphone in het middensegment en het is ook meteen het grootste verschil met de P10 Lite. De P10 Lite heeft een vrij standaard 5,2-inch scherm met een beeldverhouding van 16:9; de Mate 10 Lite heeft een groter 6-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9. Door die langere beeldverhouding en kleine randen rond het scherm is de Mate 10 Lite toch niet veel groter dan de P10 Lite.

Prijsverschil

Verder zijn de twee smartphones eigenlijk vrij standaard middenklassers. Ze hebben een vrij rappe achtkernige processor, een mooi scherm en een aardige camera. De interface is natuurlijk de bekende Emotion UI van Huawei en qua ontwerp zitten de toestellen netjes in elkaar.

Een belangrijk onderdeel van de vergelijking is daarom ook de prijs. En daar zit nogal een verschil in. De Huawei P10 Lite kost ongeveer €100 minder dan de Mate 10 Lite, vooral omdat hij iets ouder is. Omdat de twee smartphones los daarvan zoveel op elkaar lijken, is de P10 Lite dus eigenlijk de eenvoudige aanrader. Gelukkig zijn er ook zeker goede redenen om wel voor de Mate 10 Lite te kiezen; waarover we je in deze video meer vertellen.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters