Huawei Mate 10 Pro videoreview

Huawei zet met de nieuwe Mate 10 Pro een belangrijke stap de toekomst in. Aan de ene kant door een waterdichte topsmartphone met kleine schermranden af te leveren; aan de andere kant door stappen te zetten op het gebied van kunstmatige intelligentie. In deze Huawei Mate 10 Pro videoreview vertellen we je er alles over.

Bij met de trends

Op korte termijn is het waarschijnlijk het belangrijkste dat de Huawei Mate 10 Pro helemaal bij is met de laatste trends in smartphoneland. De Huawei P10 was nog een beetje behouden en conceptueel enigszins verouderd; de Mate 10 Pro is dat niet meer. Het 6-inch scherm heeft een beeldverhouding van 18:9, wat bijzonder kleine randen mogelijk maakt. De vingerafdrukscanner zit op de achterkant en de behuizing is gemaakt van metaal en glas. Bovendien is hij waterdicht.

Ook niet onaardig: de Huawei Mate 10 Pro heeft een amoledscherm. Dat is voor het eerst sinds tijden in een mainstream smartphone van Huawei en zorgt voor een mooie weergave, hoewel de resolutie nog een beetje achterblijft.

Blik op de toekomst

Huawei kijkt echter verder dan dat de toekomst in met de Mate 10 Pro. Het zet ook alvast in op wat misschien wel de volgende grote verandering in smartphones gaat worden: artificial intelligence. Dat wordt op het moment vooral gebruikt om wat zaken te verbeteren. Bijvoorbeeld de prestaties, de belkwaliteit en de camera. Dat is nog niet erg spannend, maar kan in de toekomst wel belangrijker worden.

Als er interessante nieuwe AI-software komt dan is de Mate 10 Pro daar alvast klaar voor. Dankzij de speciale ‘neural processing unit’ in de chipset zou het toestel veel beter moeten presteren bij het verwerken van AI-gerelateerde zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters