Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy Note 8 review

Het najaar is inmiddels stevig onderweg en dat betekent dat de strijd om de beste grote smartphone weer helemaal is losgebarsten. Naast Apple, LG en Samsung is ook Huawei sinds een aantal jaar een serieuze deelnemer in die strijd. In deze video leggen we de inzendingen van Huawei en Samsung – de Huawei Mate 10 Pro en Samsung Galaxy Note 8 – naast elkaar.

Extra’s maken het verschil

Laten we voorop stellen dat de Samsung Galaxy Note 8 en Huawei Mate 10 Pro beiden erg goede smartphones zijn. Ze hebben grote randloze schermen, een waterdicht ontwerp, een geweldige camera en een razendsnelle processor. De software is modern en uitgebreid en de mogelijkheden zijn eindeloos.

De verschillen tussen de twee zitten dus vooral op detailgebied. Zoals dat eigenlijk voor iedere smartphone tegenwoordig geldt. Wat vooral opvalt is dat de Huawei Mate 10 Pro wat meer op de basis focust – zo zijn de prestaties iets beter – terwijl de Samsung Galaxy Note 8 meer extra’s toevoegt. De meest in het oog springende is de S Pen; een geavanceerde stylus die wat meer functionaliteit aan de Note toevoegt. Maar ook de zoomlens, wat uitgebreidere software en het Edge-scherm voegen wat functies toe aan de Galaxy Note 8.

Artificial intelligence

Huawei zet met de Mate 10 Pro stevig in op artificial intelligence. Daarvoor heeft de telefoon een speciale chipset. In de praktijk merk je daar alleen op dit moment nog niet heel veel van. Er wordt in bijvoorbeeld de camera en de prestaties het een en ander geoptimaliseerd, maar dat maakt nog geen merkbaar verschil. Het zal dus vooral aan de ontwikkeling van AI-gerelateerde software liggen of de Mate 10 Pro in de toekomst een stapje voor heeft of niet.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters