Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy Note 8 review

Het najaar is inmiddels stevig onderweg en dat betekent dat de strijd om de beste grote smartphone weer helemaal is losgebarsten. Naast Apple, LG en Samsung is ook Huawei sinds een aantal jaar een serieuze deelnemer in die strijd. In deze video leggen we de inzendingen van Huawei en Samsung – de Huawei Mate 10 Pro en Samsung Galaxy Note 8 – naast elkaar.

Extra’s maken het verschil

Laten we voorop stellen dat de Samsung Galaxy Note 8 en Huawei Mate 10 Pro beiden erg goede smartphones zijn. Ze hebben grote randloze schermen, een waterdicht ontwerp, een geweldige camera en een razendsnelle processor. De software is modern en uitgebreid en de mogelijkheden zijn eindeloos.

De verschillen tussen de twee zitten dus vooral op detailgebied. Zoals dat eigenlijk voor iedere smartphone tegenwoordig geldt. Wat vooral opvalt is dat de Huawei Mate 10 Pro wat meer op de basis focust – zo zijn de prestaties iets beter – terwijl de Samsung Galaxy Note 8 meer extra’s toevoegt. De meest in het oog springende is de S Pen; een geavanceerde stylus die wat meer functionaliteit aan de Note toevoegt. Maar ook de zoomlens, wat uitgebreidere software en het Edge-scherm voegen wat functies toe aan de Galaxy Note 8.

Artificial intelligence

Huawei zet met de Mate 10 Pro stevig in op artificial intelligence. Daarvoor heeft de telefoon een speciale chipset. In de praktijk merk je daar alleen op dit moment nog niet heel veel van. Er wordt in bijvoorbeeld de camera en de prestaties het een en ander geoptimaliseerd, maar dat maakt nog geen merkbaar verschil. Het zal dus vooral aan de ontwikkeling van AI-gerelateerde software liggen of de Mate 10 Pro in de toekomst een stapje voor heeft of niet.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters