Huawei Mate 20 Lite preview

De Huawei Mate 20 Lite trapt dit jaar de nieuwe Mate-serie van Huawei af. In deze Huawei Mate 20 Lite preview zie je alles over het toestel.

Mate 20 serie

Zoals altijd zet Huawei niet alleen toptoestellen in de Mate-serie neer, maar ook een versimpelde Lite-variant. Terwijl de geruchtenmolen rond de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro nog op volle toeren draait, is de Mate 20 Lite al wereldkundig gemaakt. Sterker nog: hij is zelfs al verkrijgbaar. Voor €399 haal je een Mate 20 Lite op bij een van de gebruikelijke (web)winkels.

Toch verklapt de Mate 20 Lite nog niet veel over zijn grote broers. Het enige dat hij écht van de Mate-serie overgenomen heeft, is de grote batterij en de streep op de achterkant. Verder is het een vrij standaard middenklasser van Huawei. Hij heeft een groot 6,3-inch scherm met notch, een rappe Kirin 710-chipset en 6GB werkgeheugen. Zowel op de voor- als achterkant prijken twee camera’s, waardoor je portretten en zelfportretten met een vervaagde achtergrond kunt maken.

Solide middenklasser

Dat maakt de Huawei Mate 20 Lite bovenal gewoon een solide middenklasser. Voor zover ik dat nu kan zeggen zijn vooral de grote batterij en de vier camera’s voordelen van het toestel. Leuke extra bij die camera’s is dat er en AI-modus voor beeldverbetering is die je achteraf aan of uit kunt zetten. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je een betere foto had kunnen maken door die modus aan of uit te zetten.

Of de Mate 20 Lite daarmee zijn meerprijs van €100 tegenover de zeer vergelijkbare Huawei P Smart Plus waard is, kun je je afvragen. Daar zullen we in onze volledige review van het toestel natuurlijk uitgebreider op ingaan. Voorlopig kun je alvast deze uitgebreide preview van de Mate 20 Lite bekijken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters