Huawei Mate 9 Porsche Design hands-on

Met de Huawei Mate 9 Porsche Design mag Huawei weer een nieuwe partner aan zijn rijtje toevoegen. Deze premium smartphone is geïnspireerd op een sportwagen en is op een aantal vlakken beter dan de gewone Mate 9. Tijd voor een filmpje!

Huawei Mate 9 Porsche Design hands-onIndrukwekkende smartphone

Een 4000mAh-accu, een dubbele Leica-camera, een 5,5-inch quad HD-scherm, een snelle Kirin 960-chipset en 6GB werkgeheugen. De Mate 9 Porsche Design is met recht een indrukwekkende smartphone te noemen. En dan heb ik het over het strakke geborsteld metalen ontwerp nog niet eens gehad. De nieuwe Leica-camera heeft optische beeldstabilisatie, ‘hybrid zoom’ en een virtueel variabel diafragma. Om een betere beeldkwaliteit te bereiken heeft Huawei het formaat van de zwart-wit sensor opgeschaald naar 20 megapixel.

Intern is de smartphone net als de gewone Mate 9 nogal verbeterd. De Huawei Mate 9 Porsche Design heeft een Kirin 960-chipset met een achtkernige 2,4GHz-octacoreprocessor en een achtkernige Mali G71 GPU. Samen met de Vulcan API moet die grafische chip tegenover de eerdere smartphones van Huawei voor 400% betere grafische prestaties zorgen. De grote 4000mAh-accu heeft een verbeterd laadsysteem gekregen, dat ervoor zorgt dat hij ondanks zijn grote inhoud in iets meer dan een uur opgeladen moet zijn. Een geheel nieuwe versie van de Emotion UI brengt de app-drawer terug en heeft allerlei nieuwe slimme functies gekregen. Het ontwerp is vernieuwd en nu strakker dan voorheen.

Addertje onder het gras

Helaas is er een addertje onder het gras. Of liever gezegd: helaas zijn er twee addertjes onder het gras. De eerste is de prijs: die is met €1359 niet mals. Belangrijker nog is dat de Mate 9 niet in Nederland verkocht zal worden. Liefhebbers zullen naar Zwitserland of nog verder moeten afreizen om aan een Huawei Mate 9 Porsche Design te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters