Huawei MateBook hands-on

BARCELONA – In tegenstelling tot wat je zou verwachten dat Huawei ging aankondigen op MWC, heeft het bedrijf geen nieuwe smartphone op de markt gebracht. Wel hebben ze de MateBook aangekondigd: een 2 in 1 laptop/tablet. In deze hands-on gaan we hem kort bespreken.

De slogan voor de MateBook is ‘a new style of business’. Hieruit kun je dus makkelijk afleiden dat Huawei met de MateBook zakelijke gebruikers wilt aantrekken, en hun stijl van werken hoopt te veranderen. Of Huawei dit werkelijk gaat lukken durven we niet te zeggen, we weten alleen dat ze een stijlvol product hebben afgeleverd. Huawei heeft de MateBook een mooie aluminium behuizing gegeven dat verkrijgbaar zal zijn in het zilver en goud. Zeggen dat de tablet goed in de hand ligt klinkt door zijn grootte misschien wel een beetje raar, maat het is wel gewoon zo. Al zul je het toestel waarschijnlijk niet veel gebruiken in je hand, je zult hem vaker neerleggen of in het toetsenbord case zetten dat je bij de tablet kunt kopen. Jammer genoeg zal deze net zoals de andere accessoires die je bij de MateBook kunt kopen niet goedkoop zijn: voor het toetsenbord alleen al betaal je €149. Wil je het pennetje, dan moet je er nog eens €69 bijrekenen en voor de Dock wordt dit €89. Wanneer je een MateBook koopt, zul je er niet goedkoop vanaf komen.

Wanneer je een MateBook koopt, zul je er niet goedkoop vanaf komen

Van de MateBook zijn er natuurlijk meerdere configuraties beschikbaar. Voor de processor kun je kiezen tussen een intel Core M3, M5 en M7. Het werkgeheugen varieert tussen 4GB en 8GB. De SSD in het toestel gaat van 128GB tot 512GB. Wanneer dit je niets zegt: de MateBook heeft meer dan genoeg kracht voor dagelijkse taken en van tijd tot tijd eens een zwaardere applicatie te gebruiken. Wanneer je een echte power user bent, dan is de MateBook niet echt geschikt voor jou en ga je beter voor een iets krachtiger toestel. Ben je een normale gebruiker, en op zoek naar een 2 in 1, dan lijkt de MateBook een interessante optie.

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters