Huawei MateBook hands-on

BARCELONA – In tegenstelling tot wat je zou verwachten dat Huawei ging aankondigen op MWC, heeft het bedrijf geen nieuwe smartphone op de markt gebracht. Wel hebben ze de MateBook aangekondigd: een 2 in 1 laptop/tablet. In deze hands-on gaan we hem kort bespreken.

De slogan voor de MateBook is ‘a new style of business’. Hieruit kun je dus makkelijk afleiden dat Huawei met de MateBook zakelijke gebruikers wilt aantrekken, en hun stijl van werken hoopt te veranderen. Of Huawei dit werkelijk gaat lukken durven we niet te zeggen, we weten alleen dat ze een stijlvol product hebben afgeleverd. Huawei heeft de MateBook een mooie aluminium behuizing gegeven dat verkrijgbaar zal zijn in het zilver en goud. Zeggen dat de tablet goed in de hand ligt klinkt door zijn grootte misschien wel een beetje raar, maat het is wel gewoon zo. Al zul je het toestel waarschijnlijk niet veel gebruiken in je hand, je zult hem vaker neerleggen of in het toetsenbord case zetten dat je bij de tablet kunt kopen. Jammer genoeg zal deze net zoals de andere accessoires die je bij de MateBook kunt kopen niet goedkoop zijn: voor het toetsenbord alleen al betaal je €149. Wil je het pennetje, dan moet je er nog eens €69 bijrekenen en voor de Dock wordt dit €89. Wanneer je een MateBook koopt, zul je er niet goedkoop vanaf komen.

Wanneer je een MateBook koopt, zul je er niet goedkoop vanaf komen

Van de MateBook zijn er natuurlijk meerdere configuraties beschikbaar. Voor de processor kun je kiezen tussen een intel Core M3, M5 en M7. Het werkgeheugen varieert tussen 4GB en 8GB. De SSD in het toestel gaat van 128GB tot 512GB. Wanneer dit je niets zegt: de MateBook heeft meer dan genoeg kracht voor dagelijkse taken en van tijd tot tijd eens een zwaardere applicatie te gebruiken. Wanneer je een echte power user bent, dan is de MateBook niet echt geschikt voor jou en ga je beter voor een iets krachtiger toestel. Ben je een normale gebruiker, en op zoek naar een 2 in 1, dan lijkt de MateBook een interessante optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters