Huawei Nova hands-on

BERLIJN – Tijdens zijn persconferentie in Berlijn heeft Huawei twee nieuwe smartphones en één nieuwe tablet aangekondigd. Eén van de twee nieuwe smartphones, de Huawei Nova, zal ook naar Nederland komen. In deze video bespreken Boris en Sebastien de smartphone kort maar grondig.

Huawei Nova

De nieuwe smartphone-lijn van Huawei heeft de naam Nova gekregen. In deze lijn zijn er reeds twee toestellen: de Huawei Nova en Huawei Nova Plus. Huawei heeft besloten de Huawei Nova Plus niet naar Nederland te brengen, maar de Huawei Nova komt er wel. Als we terugkijken naar de presentatie die Huawei heeft gegeven over de smartphone kunnen we besluiten dat het bedrijf zich met de Nova grotendeels richt op de vrouwelijke gebruiker. Als past de smartphone ook perfect bij mannen. De reden dat we dit zeggen is omdat Huawei tijdens de presentatie van zijn Nova een beauty-blogger heeft uitgenodigd om uitgebreid de functies van de camera’s (met de nadruk op de selfiecamera) te bespreken.

Snapdragon

Huawei heeft ervoor gekozen zijn Nova-smartphone te voorzien van een Snapdragon 625-octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen. En het 32GB intern geheugen kun je makkelijk uitbreiden met een micro sd-kaartje. Op papier zijn dit degelijke midrange-specificaties, en na de smartphone kort gebruikt te hebben lijken deze specificaties zich ook te vertalen in relatief goede prestaties. Met multitasken en het openen van applicaties had de smartphone, tijdens onze korte testperiode, geen enkel probleem. Hoe de prestaties zijn met zware applicaties kunnen we niet zeggen, maar we verwachten dat ook dan de prestaties nog redelijk goed zullen zijn. Met de 3000mAh grote accu van de smartphone zul je, Huawei kennende, met gemiddeld gebruik de dag wel kunnen doorkomen.

Geen Nexus

Wanneer je de Nova bekijkt zul je waarschijnlijk denken dat je de smartphone al eerder hebt gezien. Ergens klopt dit ook. Huawei heeft zijn Nova namelijk een bijna identiek ontwerp gegeven als de Google Nexus 6P by Huawei. De enige echte verschillen tussen beide toestellen, qua ontwerp, is dat de Nova kleiner is dan de Nexus 6P en eveneens niet voorzien is van een Nexus-branding aan de achterzijde.

Wat Boris en Sebastien van de nieuwe smartphone van Huawei vinden kom je te weten in onderstaande hands-on video van de Huawei Nova.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters