Huawei P Smart Plus preview

Hoe onderscheiden glazen smartphones zich, vroeg ik mij pas in een video af. Nou, zo dus! De Huawei P Smart Plus is an sich geen heel bijzondere midrangesmartphone, maar hij valt door zijn felle, tweekleurige achterkant wel direct op. Op het ontwerp ben ik alvast verliefd; in deze video bekijk ik of de telefoon van binnen net zoveel schoonheid bezit.

Iris purple

Dat is de naam van al dat moois. In principe is de Huawei P Smart Plus vooral blauw, maar aan de onderkant verandert de achterkant langzaam in paars. Mocht je niet zo van de flashy kleurtjes zijn, dan kun je hem ook gewoon in het zwart krijgen. Maar dat lijkt mij zonde van zo’n mooi toestel. Smartphones met een grote zwarte glasplaat aan de achterkant zijn er immers al genoeg.

Verder is het ontwerp van de P Smart Plus niet zo spannend. Hij heeft een dubbele camera en vingerafdrukscanner op de achterkant en een groot scherm met notch aan de voorkant. Onderop is een kleine kin te vinden, maar die is voor een toestel in deze prijsklasse eigenlijk opvallend klein. De P Smart Plus ondersteunt twee simkaarten en heeft onderop een micro usb-poort zitten. Dat laatste is wel een tegenvaller anno 2018.

Nieuwe hardware

Niet alleen extern, maar ook intern heeft de P Smart Plus een grote blikvanger. Een nieuwe chipset gebakken op 12nm, wat de efficiëntie flink ten goede komt. Deze Kirin 710 is een stuk sneller dan zijn voorganger, de Kirin 659. Dat mocht ook wel, want die chip draaide in de basis al een aantal jaar mee bij de middenklassers van Huawei. Samen met 4GB werkgeheugen resulteert het op het eerste gezicht in goede prestaties.

Tot slot is er nog de vierdubbele camera. Of beter gezegd, de twee dubbele camera’s. De Huawei P Smart Plus heeft namelijk zowel voorop als achterop twee lenzen. Zo kun je portretten én zelfportretten met een vervaagde achtergrond maken.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters