Huawei P Smart Plus videoreview

Hoe onderscheiden glazen smartphones zich, vroeg ik mij pas in een video af. Nou, zo dus! De Huawei P Smart Plus is an sich geen heel bijzondere midrangesmartphone, maar hij valt door zijn felle, tweekleurige achterkant wel direct op. In deze Huawei P Smart Plus videoreview hoor je alle ins en outs over deze eigenzinnige middenklasser.

Iris purple

Dat is de naam van al dat moois. In principe is de Huawei P Smart Plus vooral blauw, maar aan de onderkant verandert de achterkant langzaam in paars. Mocht je niet zo van de flashy kleurtjes zijn, dan kun je hem ook gewoon in het zwart krijgen. Lijkt mij zonde van zo’n mooi toestel. Smartphones met een grote zwarte glasplaat aan de achterkant zijn er immers al genoeg.

Verder is het ontwerp van de P Smart Plus niet zo spannend. Hij heeft een dubbele camera en vingerafdrukscanner op de achterkant en een groot scherm met notch aan de voorkant. Onderop is een kleine kin te vinden, maar die is voor een toestel in deze prijsklasse eigenlijk opvallend klein. De P Smart Plus ondersteunt twee simkaarten en heeft onderop een micro usb-poort zitten. Dat laatste is wel een tegenvaller anno 2018, net als het gebrek aan nfc-ondersteuning.

Nieuwe hardware

Intern de belangrijkste vernieuwing in de P Smart Plus is de geüpdatete chipset. Die is gebakken op 12nm, wat de efficiëntie flink ten goede komt. Samen met 4GB werkgeheugen zorgt de Kirin 710-chipset ervoor dat de P Smart Plus goed presteert. Bovendien weet de zuinige chip heel wat leven uit de 3340mAh-batterij te persen, dat is natuurlijk ook altijd goed.

Tot slot is er nog de vierdubbele camera. Of beter gezegd, de twee dubbele camera’s. De Huawei P Smart Plus heeft namelijk zowel voorop als achterop twee lenzen. Zo kun je portretten én zelfportretten met een vervaagde achtergrond maken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters