Huawei P Smart Plus vs Samsung Galaxy A8 2018 review

Samsung en Huawei zijn de twee grootste Android-fabrikanten  en hun middenklasser zijn dan ook erg in trek. Zowel de Samsung Galaxy A8 2018 als de Huawei P Smart Plus gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar welke van de twee is eigenlijk het beste? In deze vergelijking zoeken we het uit.

Eigenzinnige nieuwkomer

De Huawei P Smart Plus is de nieuwste van het stel, en ook zeker de meest eigenzinnige. Vooral zijn paarsblauwe achterkant zorgt ervoor dat deze Huawei nogal opvallend is. Maar ook in de software zitten een paar leuke extraatjes die meestal voor dit geld niet krijgt.

Hetzelfde geldt voor de camera. Zowel voor als achter heeft de Huawei P Smart Plus twee camera’s, zodat je toegang hebt tot een portretmodus. Foto’s die je maakt worden verbeterd met een AI-modus, waardoor ze soms iets te extreem kleurrijk uitvallen. Geen probleem, want je kunt achteraf kiezen om de AI-verbeteringen toch maar uit te zetten. Handig!

Compleet totaalplaatje

Samsung zet daar met de Galaxy A8 2018 vooral een stijlvol en compleet totaalpakket tegenover. De Galaxy A8 2018 is misschien wat saaier, maar heeft wel als voordeel dat hij waterdicht is. Voorop prijkt een notch-loos amoledscherm, dat prachtige beelden op het toestel kan toveren.

De camera’s zijn net wat minder hip dan bij de Huawei: alleen voorop heeft de Samsung Galaxy A8 2018 er twee. En kunstmatige intelligentie is nergens te bekennen. Kwalitatief heb je daar echter totaal geen last van. Sterker nog: de Galaxy A8 2018 maakt over het algemeen betere foto’s dan de Huawei.

In deze vergelijking laten we dat zien en gaan we natuurlijk veel dieper in op de verschillen tussen de twee toestellen. Veel kijkplezier!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters