Huawei P Smart vs Huawei P10 Lite review

Huawei heeft een interessante new kid on the block: de Huawei P Smart. Een moderne budgetsmartphone die binnen het assortiment van Huawei lijnrecht tegenover de populaire Huawei P10 Lite komt te staan. In deze video kijken we welke van de twee toestellen de beste keuze is.

Moderne features

Eigenlijk heeft de Huawei P Smart twee belangrijke onderscheidende features: een randloos scherm en een dubbele camera. Daarmee verschilt hij van de gemiddelde smartphone in het middensegment en het zijn ook meteen het grootste verschillen met de P10 Lite. De P10 Lite heeft een vrij standaard 5,2-inch scherm met een beeldverhouding van 16:9; de P Smart heeft een groter 5,65-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9. Omdat de schermranden kleiner zijn geworden is de P Smart toch grofweg even groot als de P10 Lite.

De andere onderscheidende functie van de P Smart is dus zijn dubbele camera. De primaire 13-megapixelsensor wordt bijgestaan door een 2-megapixelsensor, die gebruikt wordt om diepte-informatie aan foto’s toe te voegen. Zo kun je portretten maken met een mooie vervaagde achtergrond.

Kleine verbeteringen

Bovendien kent de Huawei P Smart een aantal kleine verbeteringen tegenover zijn oudere broertje. De camerakwaliteit is iets beter, het scherm geeft wat mooiere kleuren weer en de processor is iets sneller. Dat zijn vooral verschillen die je in de praktijk tegenkomt; op papier scoren de toestellen namelijk nagenoeg hetzelfde op de meeste vlakken.

De Huawei P10 Lite moet het vooral van zijn ontwerp hebben. Dat is mooie afgewerkt en fraaier getekend dan dat van de P Smart. Uiteindelijk wint hij het daar niet mee, maar afhankelijk van je voorkeuren kan de P10 Lite toch een goede keuze zijn. In deze video hoor en zie je daar alles over.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters