5 redenen om de Huawei P10 Lite (niet) te kopen

Huawei P10 Lite kopen? Of twijfel je nog? In deze video vertellen we je vijf redenen om het toestel al dan niet te kopen, om daarmee je keuze net wat makkelijker te maken. Enjoy!

Kleine broer

De Huawei P10 Lite is een kleinere versie van de Huawei P10. Tenminste, als je de naam mag geloven. Eigenlijk heeft het toestel namelijk helemaal niet zoveel van zijn grote broer weg. Vooral de software neemt hij over van zijn dure evenknie. Dat is de EMUI 5.1 bovenop Android 7.0 Nougat. Op andere vlakken, zoals het ontwerp, zijn er eigenlijk niet zo veel overeenkomsten. De P10 Lite heeft in tegenstelling tot zijn aluminium broer een glazen achterkant en de vingerafdrukscanner aan de voorkant komt ook niet terug. De specificaties zijn duidelijk minder: de P10 Lite heeft een Kirin 658-chipset, een enkele 12-megapixelcamera en een wat simpeler 5,2 inch full HD-scherm.

 

Huawei P10 Lite kopen

Als aanvulling op onze volledige review, die je hierboven kunt vinden of via deze link als video kunt bekijken, geven we je in deze video twee redenen om de Huawei P10 Lite te kopen en drie redenen om ‘m juist niet te kopen.

We kunnen je alvast verklappen dat een van die redenen om hem niet te kopen te maken heeft met de rest van Huawei’s line-up. Hoewel de Huawei P10 Lite er voor zijn prijs van €350 prima uitziet en netjes werkt, zijn er redelijk wat alternatieven beschikbaar. Binnen het portfolio van Huawei wordt de P10 Lite geflankeerd door de P9 Lite en Nova; allebei smartphones die niet zo gek veel van de P10 Lite verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rogier Doets -

    Inmiddels, nog geen drie maanden later, wordt de p10 lite voor 280 euro verkocht, dit scheelt nogal met de 350 euro vermeld in de video, dus dat bezwaar valt volgens mij weg. Je vergelijkt hem verder met de p9 lite die inderdaad veel goedkoper is, maar deze heeft maar 16 GB opslagruimte, en dit is voor mij een dealbreaker (ik heb momenteel de p9 lite, ben heel tevreden maar 16GB is echt te weinig, zeker als je geen extra SD kaart kunt plaatsen vanwege een tweede sim-kaart.
    Omdat de dual-sim functionaliteit voor mij een must is, denk ik dat dit een heel goede optie is voor de prijs!

    Ik twijfel alleen nog tussen de p10 lite en de Nova, ik neig nu naar de Nova vanwege betere accu en compacter formaat. Maar welke nou beter is wat betreft camera en algehele snelheid, is mij niet duidelijk, verschillende reviews zijn hier niet eenduidig over.
    Jullie hebben geloof ik een voorkeur voor de Nova als het om kwaliteit van de foto’s gaat en de snelheid, klopt dat?

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters