Huawei P10 Lite vs Huawei Nova review

De Huawei P10 Lite en Huawei Nova nemen het tegen elkaar op in het middensegment in de line-up van Huawei. In deze video vertellen we je welke van de twee je het beste kunt kopen.

Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite is het relatief nieuwe kleinere broertje van de Huawei P10. Tenminste, in figuurlijke zin. Want eigenlijk is het toestel zelfs net iets groter dan zijn ‘grote broer’. De smartphone is verkrijgbaar voor ongeveer €320 en is vooral een goede allrounder. Een nette chipset, ruim werkgeheugen, een leuk ontwerp en een goede camera zijn een paar van de kwaliteiten van het toestel. Bovendien is het een dualsim-telefoon.

Huawei Nova

De Huawei Nova heeft qua ontwerp weinig weg van de P10 Lite, maar lijkt verder veel op zijn familielid. Hij kost een paar tientjes minder, maar dat zie je in de specificaties nauwelijks terug. De chipset is anders maar ongeveer net zo krachtig, de camera is vergelijkbaar en de telefoon kan ook met twee simkaarten overweg. Het scherm is wat kleiner; 5 inch tegenover de 5.2 inch van de P10 Lite. Maar kwalitatief lijken de twee weer veel op elkaar.

Softwarematig zijn de twee toestellen ook zo goed als gelijk. De Huawei Nova heeft inmiddels een update gehad naar Android 7.0 Nougat met de Emotion UI 5 van Huawei er overheen. De Huawei P10 Lite is met die software uitgebracht en draait er nog steeds op.

Welke van de twee toestellen het beste bij jou past zoeken we uit in deze video.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters