Huawei P10 Lite vs Huawei Nova review

De Huawei P10 Lite en Huawei Nova nemen het tegen elkaar op in het middensegment in de line-up van Huawei. In deze video vertellen we je welke van de twee je het beste kunt kopen.

Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite is het relatief nieuwe kleinere broertje van de Huawei P10. Tenminste, in figuurlijke zin. Want eigenlijk is het toestel zelfs net iets groter dan zijn ‘grote broer’. De smartphone is verkrijgbaar voor ongeveer €320 en is vooral een goede allrounder. Een nette chipset, ruim werkgeheugen, een leuk ontwerp en een goede camera zijn een paar van de kwaliteiten van het toestel. Bovendien is het een dualsim-telefoon.

Huawei Nova

De Huawei Nova heeft qua ontwerp weinig weg van de P10 Lite, maar lijkt verder veel op zijn familielid. Hij kost een paar tientjes minder, maar dat zie je in de specificaties nauwelijks terug. De chipset is anders maar ongeveer net zo krachtig, de camera is vergelijkbaar en de telefoon kan ook met twee simkaarten overweg. Het scherm is wat kleiner; 5 inch tegenover de 5.2 inch van de P10 Lite. Maar kwalitatief lijken de twee weer veel op elkaar.

Softwarematig zijn de twee toestellen ook zo goed als gelijk. De Huawei Nova heeft inmiddels een update gehad naar Android 7.0 Nougat met de Emotion UI 5 van Huawei er overheen. De Huawei P10 Lite is met die software uitgebracht en draait er nog steeds op.

Welke van de twee toestellen het beste bij jou past zoeken we uit in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willy Suk -

    Ik heb de huawei p10 lite.. Mooi toestel en goed.. Het enige vervelende vind ik, dat je geen fatsoenlijke screenprotector kunt plaatsen.
    Aangezien het beeldscherm iets afloopt, naar de kanten toe, is het moeilijk een glas plaat te plaatsen. Als je namelijk dan een tpu hoesje gebruikt dan schuift het hoesje de kanten van de screenprotector omhoog, met het gevolg lucht er onder. De enigste mogelheid is een screenprotector te gebruiken die smaller is dan het scherm. Maar dat lijkt niet mooi een het display word niet volledig beschermd

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters