Huawei P10 videoreview

Huawei zet met de P10 zijn nieuwe topsmartphone op de markt. De P10 is duidelijk een evolutie van de P9, maar brengt wel een aantal interessante nieuwtjes. In deze Huawei P10 videoreview bekijken we of het toestel een goede keuze is.

Weinig vernieuwing

De Huawei P10 is dus niet de meest vernieuwende smartphone van het moment. De processor is hetzelfde als die van de Huawei Mate 9 en ook de camera is daar bijna identiek aan. Het scherm is 5,1 inch groot en heeft een full HD-resolutie; niets nieuws onder de zon dus. Maar dat alles wil zeker niet zeggen dat het toestel geen interessante features heeft. De dubbele camera is bijvoorbeeld wel vernieuwd en heeft een nieuwe portretmodus gekregen en is volgens Huawei verder geoptimaliseerd. Bovendien heeft de 8-megapixel selfiecamera nu ook Leica-branding en een paar leuke snufjes. Onder de motorkap is ook weer het nodige veranderd: de Huawei P10 maakt gebruik van ‘machine learning’ om hem sneller te houden.

Subtopper

De P10 is te krijgen voor een voor high-endbegrippen lage adviesprijs van €599. Hij valt dus net een beetje buiten de echte top van de markt: toestellen als de LG G6 en Sony Xperia XZ Premium hebben een adviesprijs van €749. Daar krijg je vooral allerlei extra’s voor terug, zoals kleine schermranden een waterdichte behuizing of een irisscanner. Als je daarnaar op zoek bent moet je dus niet bij de P10 zijn. Interesseren dat soort bijzaken je echter niet zoveel, dan kun je met de P10 mooi honderd tot tweehonderd euro besparen tegenover andere nieuwe topsmartphones.

In deze Huawei P10 videoreview leggen we je precies uit waar de P10 goed en minder goed op scoort, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of het toestel iets voor jou is. Mocht de P10 je aanspreken dan kun je natuurlijk ook altijd bij de grotere Mate 9 terecht, die heel veel van dit toestel weg heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters