Huawei P10 vs Honor 9 review

Zoals ieder jaar brachten Honor en Huawei ook in 2017 vlaggenschepen uit die het nodige van elkaar weghebben. De Honor 9 en Huawei P10 hebben een aantal verschillen, maar vooral ook een heleboel overeenkomsten. In deze video nemen we ze met je door.

Honor en Huawei

Honor is een dochtermerk van Huawei dat zich vooral richt op een wat jongere doelgroep. Het merk verkoopt betaalbare toestellen met goede specificaties. Om dat voor elkaar te krijgen zijn de smartphones van Honor alleen online verkrijgbaar en geeft het bedrijf veel minder uit aan marketing. Dat maakt de toestellen van Honor ook meteen een stuk minder bekend dan die van Huawei. Huawei is inmiddels zelfs het derde smartphonemerk van Nederland en verkoopt zijn smartphones ook in de bekende telecomwinkels. In theorie zou je zeggen dat dit ook betekent dat de Honor 9 in ieder geval meer waar voor zijn geld biedt dan de Huawei P10. Dat is ook zo, maar toch is het zeker geen uitgemaakte zaak.

Broertjes

Het is wel duidelijk dat de Huawei P10 en Honor 9 broertjes zijn. Op papier zijn ze zelfs bijna gelijk aan elkaar. De P10 heeft een Leica-camera en de Honor 9 iets meer werkgeheugen, maar daar houdt het wel een beetje op. Overigens zijn de camera’s hardwarematig gelijk en is dat Leica-logo dus vooral een marketingverhaal. De schermen, software, frontcamera’s en batterijen zijn verder gelijk aan elkaar op papier. In de praktijk zijn er overigens wel wat kleine verschillen tussen die onderdelen.

Toch is er ook een gebied waar de twee duidelijk verschillen. De Honor 9 heeft een glazen voor- en achterkant, terwijl de Huawei P10 achter van aluminium is. Daardoor komt de Honor 9 wat moderner over, maar wat je mooier vindt is natuurlijk persoonlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters